Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Το ψήσαμε κι εφέτος

Το Πάσχα το φετινό, μάλλον Χριστούγεννα θύμιζε, παρ’ ‘όλο που έπεσε σχεδόν Πρωτομαγιά. Από την Μεγ. Παρασκευή ξεκίνησε βροχή και ομίχλη. Βέβαια όλα γύρω ήταν καταπράσινα κι ανθισμένα, αλλά ποιος μπορούσε να τα χαρεί? Ο καιρός δεν βοηθούσε. Το βράδυ τον Επιτάφιο τον περιφέραμε σχεδόν τρέχοντας (με τελετάρχη πάντα τον Τάσο).

Το Μεγ. Σάββατο το πρωί η θερμοκρασία έφτασε τους 5ο C, η ομίχλη σε άφηνε να δεις στα 20 μέτρα και η βροχή συνέχιζε εκνευριστικά. Γύρω στο μεσημέρι ο καιρός καλυτέρευσε λίγο και έδωσε την ευκαιρία στις νοικοκυρές να ετοιμάσουν το σπίτι για την Ανάσταση, να σουβλίσουμε το αρνί και να βγούμε βόλτα μέχρι τον Θέο. Το βράδυ η εκκλησία γέμισε. Τελικώς ανέβηκαν αρκετοί Γαρδικιώτες στο χωριό για το Πάσχα, απλά κλείστηκαν στα σπίτια τους. Ο καιρός το ξαναγύρισε στη βροχή, και η Ανάσταση έγινε μέσα στην εκκλησία.


Την Κυριακή του Πάσχα τα πράγματα βελτιώθηκαν. Συνεφιά και ψύχρα. Τα αρνιά μπήκαν στη φωτιά και τελικώς τα ψήσαμε! Και βέβαια όπως συμβαίνει πάντα σε μας τους επαρχιώτες, το αρνί τα φάγανε οι εξ' Αθηνών φιλοξενούμενοί μας. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: