Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

ΕΥΧΕΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΕΣ
να είναι το 2009 για όλους,
χρόνος
Ευτυχίας, Προόδου,
Υγείας και Χαράς !

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2008
Το Γαρδίκι τη χρονιά που μας πέρασε

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ο Σύλλογος πραγματοποιεί την ετήσια Γενική Συνέλευσή του και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (20-1-2008)

ΜΑΡΤΙΟΣ
Με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Γαρδικιωτών Λαμίας διοργανώνει χορό στο κέντρο "Μπασιάκος" στη Λαμία
(1-3-2008)

Αποκριάτικος χορός-μασκέ στο χωριό, στην ταβέρνα του Θέου. Έτσι, χωρίς προετοιμασία, τα παιδιά που ανέβηκαν γιά το τριήμερο στο γαρδίκι, μεταμφιέστηκαν και δασκέδασαν μεχρί το πρωί (9-3-2008)

Δημιουργήται το πρώτο blog διαδύκτιο για το χωριό μας. Το όνομά του ΓΑΡΔΙΚΙ και διεύθυνσή του http://gardiki-news.blogspot.com. (21-3-2008)

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Πάσχα σ' ένα ανοιξιάτικο, αλλά με βροχή και κρύο Γαρδίκι. Μόλις που πρόλαβαν οι χωριανοί μας να ψήσουν το αρνί την Κυριακή το πρωί γιατί από το απόγευμα ξανάρχισε η βροχή. (27-4-2008)


ΙΟΥΝΙΟΣ
Στο facebook ο Γιάννης Τσικριπής δημιουργεί το gardiki omilaion group, και μεχρι το τέλος του χρόνου αποκτά πάνω από 100 φίλους. Η διεύθυνσή του είναι http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=5734884393, (6-6-2008)

ΙΟΥΛΙΟΣ
Για άλλη μιά χρονιά οι Γαρδικιώτες ανηφορίζουν μέσα από το δάσος για το ξωκκλήση της Αγίας Παρασκευής. Μετά τη λειτουργία άρχισε το πανυγήρι με κλαρίνα και χορό. (26-7-2008)

Πραγματοποιηται κάτω από τον Πλάτανο της Παναγίας Λαϊκή Συνέλευση από το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας. (27-7-2008)

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Εσπερίδα οργανώνει ο ιερέας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Παναγίας, με θέματα την ιστορία των εκκλησιών του χωριού μας και την ζωή της Παναγίας. (31-8-2008)

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Ξεκινά η ασφαλτόστρωση των πρώτων χιλιομέτρων του δρόμου απ' το Γαρδίκι προς την Γραμμένη Οξυά. Είναι μια από τις ομορφότερες διαδρομές στην Ελλάδα.

Ένα καινούργιο blog για το χωριό μας δημιουργήται απο τον Γιώργο Αντωνετσή το gardiki gantonet με ωραίες φωτογραφίες από το Γαρδίκι. Η διέυθυνσή του είναι http://gardikigantonet.blogspot.com/ (19-9-2008)

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Πεθαίνει ο Βασίλης Μαγουλάς. Ιδρυτικό μέλος και
πρωην Πρόεδρος του Συλλόγου Γαρδικιωτών της Αθήνας. Ο τελευταίος μιάς ιστορικής γενιάς για το χωριό μας. (22-10-2008)

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Νέα ηλεκτρονική διεύθυνση για το Γαρδίκι. Τίτλος "Εν Γαρδικίω", διεύθυνση: http://gardikiomilaion.wordpress.com, και με θέματα λαογραφικά και ιστορικά.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Χριστούγεννα με χιόνι. Μετα από χρόνια οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς βρίσκουν το Γαρδίκι ντυμένο στα άσπρα.


Και βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε την τοποθέτηση νέου αναμεταδότη τηλεόρασης που καλύπτει όλο το χωριό, καθώς και νέα σπίτια που κτίστικαν αλλά και παλιά που ανασκευάστηκαν από συμπατριώτες μας.