Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

…από «Οξυά ζωγραφισμένη» ΤΕΛΟΣ!


Εδώ και αρκετό καιρό κάτι ψίθυροι για Αιολικό Πάρκο στη Σαράνταινα έφταναν στα αυτιά μας. Αλλά όπως όλες τις φήμες, δεν το πήραμε στα σοβαρά. Τα πράγματα σοβάρεψαν όταν έγινε η διαπλάτυνση του δρόμου από το χωριό μας προς την Άμπλιάνη. Χωρίς καμιά αντίδραση δημιούργησαν έναν τεράστιο δρόμο, καταστρέφοντας το δάσος και ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς του Γαρδικιού: του Παύλου τη βρύση. Εκεί αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε, ποιοι ήταν αυτοί οι ΛΕΧΡΙΤΕΣ που καταστρέφουν το χωριό μας; Ποιος τους έδωσε την άδεια και γιατί αφήσαμε χωρίς αντίδραση εμείς οι Γαρδικιώτες, να μπουν στο Κοινοτικό δάσος, στο ΔΑΣΟΣ ΜΑΣ και να το τσακίσουν; Τώρα λοιπόν μαθαίνουμε ότι ξεκινά το αποτελείωμα της καταστροφής. Θα αρχίσει η εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή Σαράνταινας-Οξυάς.


Με απλά λόγια δηλαδή, αποκτήσαμε στο βουνό μας, μια «Βιομηχανική Ζώνη παραγωγής Ενέργειας». Με τεράστιες ανεμογεννήτριες, τσιμεντένιες βάσεις, μετασχηματιστές, κολόνες για τις γραμμές μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης, δρόμους, κ.τ.λ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ!


Και όλα αυτά στη κορυφή στη Σαράνταινα και στην Οξυά! Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Πρέπει να προωθήσουμε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μη ξεχνάμε ότι στα Πουγκάκια εδώ και χρόνια λειτουργεί υδροηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ρεύματος. Γιατί λοιπόν να μη κατευθυνθούμε σε άλλους τρόπους παραγωγής.

Το «καμάρι μας», η προίκα που μας άφησαν οι πατεράδες μας είναι τα βουνά μας. Να μην αφήσουμε να τα καταστρέψουν, κάποιοι…


ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ

ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.


Αντιδράσεις ευτυχώς υπάρχουν πολλές από πλευράς των Δημάρχων και των Συλλόγων της Ευρυτανίας. Αλλά και η Νομαρχία Φθιώτιδας και οι Δήμοι που γειτονεύουν με το χώρο που προορίζεται για την εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου με ομόφωνες αποφάσεις τους καταδικάζουν την πρόθεση αυτή. Επίσης όλοι οι πολιτιστικοί Σύλλογοι των διαμερισμάτων του Δήμου Σπερχειάδας με κοινή τους ανακοίνωση αλλά και μεμονωμένα εκφράζουν με έντονο τρόπο την αντίθεσή τους.


Ας μην ξεχνάμε ότι μπροστά μας υπάρχουν και οι Βουλευτικές Εκλογές.


Το Γαρδίκι

Δημοσίευση σχολίου