Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Περιήγηση στις Ρουμελιώτικες ομορφιές



Την Κυριακή 11 Νοέμβριου πραγματοποιήθηκε η προαναγγελθείσα εκδρομή του συλλόγου απανταχού Γαρδικιωτών στην Ι.Μ Οσίου Λουκά, στο Δίστομο και στην Αράχωβα.
Οι εκδρομείς, Γαρδικιώτες και φίλοι που γρήγορα έγιναν μια ευχάριστη συντροφιά και δημιούργησαν ζεστή ατμόσφαιρα, ξεναγήθηκαν στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά, ένα ιστορικό μοναστήρι που ανάγεται στην μεσοβυζαντινή περίοδο. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική του ναού με τα σωζόμενα ως σήμερα ψηφιδωτά, να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Οσίου και να επισκεφτούν τους λοιπούς χώρους της μονής.

Στη συνέχεια οι εκδρομείς επισκέφτηκαν το μαυσωλείο του Διστόμου αφού προηγούμενα είχαν ενημερωθεί από τον πρόεδρο κ.Νικολοδήμο για τα τραγικά γεγονότα εκείνης της πολυάριθμης σφαγής από τους Γερμανούς. Στο Ζεμενό οι εκδρομείς γευμάτισαν στην ταβέρνα του Άγγελου με τα νόστιμα εδέσματα και το ζεστό περιβάλλον. Ακολούθησε η επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη πλέον Αράχωβα όπου τους δόθηκε η δυνατότητα για περίπατο, ψώνια και καφέ.
‘Έτσι γεμάτοι ευχάριστες εντυπώσεις, επέστρεψαν στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής, ευχαριστώντας τον σύλλογο και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ Αθ.Νικολοδήμο για την άρτια οργάνωση και την λεπτομερή ξενάγηση κατά την διάρκεια της εκδρομής.

1 σχόλιο:

Ridi είπε...

Μήπως γίνεται μια φορά το μήνα να δημοσιεύεται ποιήματα από το σύλλογο? Μας φτιάχνουν τη διάθεση. Βλέπω από την εφημερίδα ότι για κάθε τι που γίνεται υπάρχει ανάλογο ποίημα. Σαν παραγγελιά εγώ θα ήθελα αν υπάρχει κανένα για τη Τρόικα?