Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου στο χωριό


από τον Παναγιώτη Τσικριπή

Ηλιόλουστο επιτέλους το Γαρδίκι στις 25 του Μάρτη στη γιορτή της πίστης και της 'λευτεριάς.


Πάνδημος ο εκκλησιασμός. Την καθιερωμένη δοξολογία έψαλλε ο παπά-Σπύρος και στο μνημείο των πεσόντων, μετά την επιμνημόσυνη Δέηση, οι πρόεδροι της κοινότητας και των απανταχού Γαρδικιωτών κ.κ .Ε.Σκαρμούτσος και Θ Νικολοδήμος αντίστοιχα κατέθεσαν στεφάνια.


Η σεμνή τελετή έκλεισε με τον ψαλμό του εθνικού ύμνου απ' όλους τους παρευρισκόμενους, πρωτοστατούντος του ιερέα μας. Ευχές και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και μη.
-------------------

 
Διαβάσαμε και το νέο φύλλο της εφημερίδας.  Πολύ καλό –όπως πάντα – το κείμενο του δάσκαλου Βασίλη Κουτκιά «Αλληλοβοήθεια και ψυχαγωγία στο Γαρδίκι». Επίσης ο δάσκαλος Βασίλης Μαλούκος συνεχίζει να γράφει για την ιστορία των εκκλησιών μας. Σ’ αυτό το φύλλο γράφει για το πώς κτίστηκε η εκκλησία της Παναγίας.  Θα θέλαμε να τα δούμε όλα αυτά τα πολύτιμα στοιχεία για τους ναούς μας και σε βιβλίο. Καλή η ενημέρωση για τη Γαρδικιώτικη κίνηση και ζωή. Τα υπόλοιπα τα έχουμε ξαναγράψει. Για να γεμίσουν οι σελίδες γράφεται το ίδιο θέμα δυο και τρείς φορές (με παραλλαγές). Σταματάμε εδώ…  τώρα να σημειώσουμε ένα πρόβλημα. Προσπαθήσαμε να μπούμε στο site του χωριού αλλά δεν μας έβγαινε. Μήπως γράφτηκε λάθος η διεύθυνση?
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΙΗΣΗ!!! Από την εφημερίδα μας.
……..
Οι γονείς μου μου δίδαξαν το καλό, 
πως έξω παραμονεύουν λύκοι,
μα έχω να μάθω ακόμη πιο πολλά 
στο αγαπημένο μου Γαρδίκι
Ασημίνα Κουτσιαρή-Μαλούκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: