Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τα νέα του χωριού μας


Από τον Κ.Τσικριπή
Την Ύδρα,τον Πόρο και την Αίγινα, επισκέφθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου Γαρδικιωτών την Πρωτομαγιά σε προγραμματισμένη ημερήσια κρουαζιέρα με το κρουαζιερόπλοιο "Πλατυτέρα". Σε ατμόσφαιρα χαράς και διασκέδασης, οι εκδρομείς έφθασαν στον Πόρο κι από εκεί στη όμορφη Ύδρα επισκεπτόμενοι σε κάθε νησί τα αξιοθέατα, τα μνημεία και θαυμάζοντας την φυσική ομορφιά τους. Στην Αίγινα προσκύνησαν τον Ι.Ν. του Αγ.Νεκταρίου και επέστρεψαν αργά το απόγευμα γεμάτοι αναμνήσεις.

--------------------


Ο Σύλλογος της Αθήνας ετοιμάζονταν για εκδρομή στην Κωνστατινούπολη  για 15-19 Ιουνίου. Είχε συμπληρωθεί το πούλμαν κι όλοι ήταν έτοιμοι με τις βαλίτσες στο χέρι, όταν ξαφνικά προέκυψαν εκλογές. Και τι εκλογές?...  Έτσι αποφάσισαν να αναβάλλουν την εκδρομή για αργότερα. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από το Σύλλογο την επόμενη εβδομάδα για τη νέα ημερομηνία αναχώρησης Αντί λοιπόν για μπακλαβά στη πλατεία Ταξίμ, τη Κυριακή 17 Ιουνίου τσίπουρο στο Βασιλείου.


Στις 7 Απριλίου (διαβάστε εδώ) στη συγκέντρωση που έγινε στο χωριό με τη παρουσία του βουλευτή Χρ. Σταϊκούρα ένα από τα αιτήματα ήταν η αγορά υπολογιστή για το τοπικό ιατρείο. Χωρίς αυτόν δεν μπορεί να γίνει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και δεν μπορεί να προμηθευτούν τα φάρμακά τους οι γέροντες του χωριού . Ο Χρήστος Σταικούρας ευαισθητοποιήθηκε και με προσωπικά έξοδα παρέδωσε πριν από λίγες μέρες ένα φορητό laptop στον Πρόεδρο του χωριού, που είναι και το βασικό στοιχείο για να προχωρήσει το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

-----------------------------------------------


Μια ωραία βόλτα έκαναν ο Γιάννης Τσικριπής και ο Γιάννης Κορέλης τη Κυριακή 6 Μαΐου στο κεφαλάρι του χωριού μας και έφτασαν μέχρι τη Λιθαρόστρουγκα. Από εκει είναι και η φωτογραφία που μας έστειλαν. 


και τελειώνοντας με τα νέα του χωριού μας, 
να υπενθυμίσουμε:

Δεν υπάρχουν σχόλια: