Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Τα χιόνια πολιορκούν το χωριό μας


Τη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ο καιρός είχε αγριέψει. Ήδη τις προηγούμενες μέρες το χιόνι είχε καλύψει όλη τη κορυφογραμμή, Σαράνταινα κι Οξυά. Στο χωρίο έφτασε το πρωί μια παρέα από φίλους του Γιάννη Βασιλείου. Ήταν ο Σάκης Αθανασίου, η Λένα Στεφανή, ο Άκης Τσαλαφούτας, η Ματούλα Μπαρούδα. Όλοι μαζί, με δυο αυτοκίνητα ξεκίνησαν για την Οξυά. 
 Στο χωριό ψιλοχιόνιζε, αλλά δεν το είχε στρώσει. Όσο προχωρούσαν, το χιόνι άρχισε να καλύπτει τα πάντα. Έφτασαν μέχρι τη βρύση του  Αρβανίτη. Το χιόνι έφτανε τους σαράντα πόντους. Πιο πάνω, προς το καταφύγιο ο δρόμος γίνονταν αδιάβατος. Τα παιδιά έμειναν κατενθουσιασμένα από τη διαδρομή και από το χιονισμένο δάσος της Οξυάς. Χάρηκαν το χιόνι, έβγαλαν φωτογραφίες.
Στο γυρισμό επισκέφτηκαν και το ξενοδοχείο, και όπως τους πληροφόρησε ο Γιάννης Βασιλείου είναι σχεδόν τελειωμένο, έχει παραγγελθεί ο εξοπλισμός του εστιατορίου και πιστεύει ότι αν όχι τα Χριστούγεννα, αμέσως μετά τις γιορτές θα αρχίσει να λειτουργεί.
 
Ο καιρός χειμωνιάτικος, αλλά το χωριό ακόμη δεν στολίστηκε με χιόνι. Τη Δευτέρα ο έβρεχε. Τις υπόλοιπες μέρες μέχρι και Πέμπτη (13 Δεκεμβρίου)  συννεφιά και κρύο

Δεν υπάρχουν σχόλια: