Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η συνεστίαση στην Αγία Παρασκευή

Κείμενα του Παναγιώτη Τσικριπή
Φωτογραφίες του Γ. Κορέλη
Στην Αγία Παρασκευή αντάμωσαν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου των απανταχού Γαρδικιωτών την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης ( 7 Απριλίου ), όπως τούτο είχε προαναγγελθεί.
Προηγήθηκε ο εκκλησιασμός στον Ι.Ν. της Αγ. Παρασκευής, ο ιερέας του οποίου έκανε - κατά την τακτική προς το εκκλησίασμα ομιλία του- ειδική μνεία για την παρουσία των μελών του συλλόγου μας στον Ι.Ν. κατά την μεγάλη αυτή εορτή.
Μετά το πέρας της λειτουργίας και την ανταλλαγή ευχών, οι παρευρεθέντες πήραν τον καφέ τους στο φιλόξενο εστιατόριο του κ. Παπά και προς το μεσημέρι απήλαυσαν τα εδέσματά του σε μια χαρούμενη και γιορταστική ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές και συζητώντας για το χωριό μας και τα προβλήματά του.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Α. Νικολοδήμος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συνδαιτυμόνες. Αναφέρθηκε στις επόμενες εκδηλώσεις του συλλόγου και την περεταίρω δραστηριοποίησή του ευχόμενος καλό Πάσχα και καλή συνάντηση στο Γαρδίκι.

 --------------


Η απογράφη έγινε στις 9 Μαΐου 2011, αλλά φέτος ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Στη Δημοτική Ενότητα Σπερχειάδας απογράφτηκαν 7.960 άτομα.
Κοινότητα Γαρδικίου: 454
     Γαρδίκι: 353
     Κουρελέικα: 35
     Κουτσούφλιανη: 66
Κοινότητα Παλαιοχωρίου: 135
Κοινότητα Πλάτανου (Στάγιας): 79
Κοινότητα Πουγκακίων: 227
     Πουγκάκια:145
     Κέδρα: 27
     Βλάχικα: 27
     Μαστοραίικα: 14
     Νεοχώριον: 14
Κοινότητα Καναλίων: 314
     Κανάλια: 253
     Κάτω Κανάλια: 61 


--------------------------

Πυρκαγιά στα Πουγκάκια 

Όπως διαβάζουμε στη σελίδα του facebook που διατηρούν στο διαδίκτυο τα Πουγάκια, εκδηλώθηκε πυρκαγιά το πρωί σήμερα (Δευτέρα 14 Απριλίου) στο συνοικισμό Ξενοκωσταίικα. Κάποιος καθάριζε το χωράφι του από χόρτα κι έβαλε φωτιά. Το κακό δεν άργησε να γίνει λόγω του δυαντού αέρα που φυσούσε σήμερα. Ευτυχώς έσβησε χάρη στην άμεση κινητοποίηση των χωριανών και στη έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης. 

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
Πολλοί είναι αυτοί που μέσα στο δάσος ανάβουν φωτιές για να ψήσουν.  Ας κάνουν barbeque στο σπίτι τους, μια και δεν μπορούν χωρίς happening
Ας αφήσουν ήσυχο το δάσος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: