Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η ωραιότερη διαδρομή της πατρίδας μας


«Βολτάρουμε όλοι μαζί, παντού». Μ’ αυτό το σύνθημα – όπως αναγράφεται στο blog τους – εκατό περίπου φίλοι του ποδηλάτου έχουν δημιουργήσει την ομάδα «Ποδηλάτες Λαμίας». Οργανώνουν «χαλαρές» βόλτες γύρω από τη Λαμία αλλά και εξορμήσεις σε πανέμορφα μέρη του νομού μας. 
Για δυο μέρες λοιπόν, το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου οι Λαμιώτες ποδηλάτες μαζί με τους ποδηλάτες Νέας Ιωνίας ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους, για μια διήμερη εκδρομή στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας. Η προσπάθεια στηρίχτηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και από τον Δήμο Μακρακώμης. 
Το μεσημέρι του Σαββάτου Συναντήθηκαν στη Λαμία, κι από ‘κει με αυτοκίνητα, άνθρωποι και ποδήλατα μεταφέρθηκαν στο Γαρδίκι, από όπου άρχιζε η εκδρομή. Στο χωριό μας τους υποδέχτηκε στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θ. Νικολοδήμος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Β. Σκαρμούτσος, και αφού κάθισαν για λίγο στο ξενοδοχείο, κατευθύνθηκαν με τα ποδήλατά τους προς τη Στάγια, συνοδευόμενοι και από Γαρδικιώτες. 
Εκεί ο πρόεδρος της Κοινότητας Γ. Παπαγεωργίου μαζί με τον Κ. Χάλαρη και  Α. Ρήγα τους υποδέχτηκαν και τους κέρασαν τσίπουρο, λουκούμι και κρύο νερό. Συνέχισαν προς Κυριακοχώρι και το βράδυ, αφού είχαν διανύσει 26 χιλιομ., έφτασαν στα Αργύρια που ήταν και ο τελικός προορισμός της πρώτης μέρας.
Η Κυριακή περιελάμβανε διαδρομή 40 χιλιομ. Από τα Αργύρια προχώρησαν προς τη Κολοκυθιά, τα Μάρμαρα και το Νικολίτση και επέστρεψαν στο Γαρδίκι περνώντας πάλι από Κυριακοχώρι και Στάγια. 
Οι διαδρομές των δυο ημερών είναι από τις ομορφότερες της πατρίδας μας. Δάση από έλατα και δρυς, καταπράσινες ρεματιές και πηγές με κρυστάλλινα νερά, όμορφα χωριά, γραφικά ξωκλήσια. Αλλά και δύσκολοι δρόμοι, με χώμα και ανηφόρες που χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση για να τα βγάλεις πέρα.
Ο τερματισμός έγινε στην πλατεία της Παναγίας, όπου βρίσκονταν οι δυο Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας, Κων. Μερρας και Θ. Καραγκουνης, ο Περιφεριακός Σύμβουλος Γ. Κατσικας, και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Γαρδικιού και Στάγιας. 
Κάτω απ’ τον πλάτανο της Παναγίας προσφέρθηκε σε όλους, αναψυκτικά, καφές και τσίπουρο. Στους συμμετέχοντες του ποδηλατικού γύρου δόθηκε Αναμνηστικό Δίπλωμα. Εκεί ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γαρδικιωτών Θ. Νικολοδήμος μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Ευαγγελία Βασιλείου, Κων/νο Τσικριπή και Ντίνα Τσαντζάλου, που χάρισαν στους ποδηλάτες από ένα ημερολόγιο 2013, του Συλλόγου.

Φωτογραφίες: Γιάννη Κάτσικα, Γρ. Παπαγεωργίου,StarsSport
----//----


Άλλα νέα του χωριού μας στο τρίμερο του Αγίου Πνεύματος
Ο καιρός ήταν ζεστός. Θα μιλούσαμε για «βουνίσιο καύσωνα», αν αναλογιστούμε τα 1.000 m. υψόμετρο του χωριού μας και τη θερμοκρασία που ξεπέρασε τους 30ο C. Ο κόσμος λίγος. Τη Κυριακή ο Σύλλογος είχε αρτοκλασία. Στο τέλος της λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο τίμησε το Γιάννη Παπαστάμο που για χρόνια «κρατά το ψαλτήρι» στην εκκλησία του χωριού μας. Έντιμος και συνεπής αγαπητός σε όλους παρά την ηλικία του ποτέ δεν αρνήθηκε τις υπηρεσίες του. Τον ευχαριστούμε όλοι μας. Ακολούθησε καφές στο ξενοδοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: