Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Επιστροφή στη ρουτίνα

Να ξεκινήσουμε από «των Φώτων». Χειμωνιάτικη μέρα η Δευτέρα 6 Ιανουαρίου. Κρύο και ομίχλη. Το πρωί ο παπά-Γιάννης λειτούργησε στον Άγιο Αθανάσιο. Έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων με λίγο κόσμο. Το χωριό μας ξαναμπήκε στους χειμωνιάτικους ρυθμούς. Το βράδυ ο φίλος μας Γιάννης Βασιλείου μάζεψε τους φίλους του στο ξενοδοχείο για να γιορτάσει την ονομαστική του γιορτή, και το γλέντησε. 

Ένας καλός μας φίλος, μας έστειλε mail με φωτογραφίες από αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα στο χωριό. Είναι παλιά, χωρίς πινακίδες και πολλά απ’ αυτά λεηλατημένα. Ας φροντίσει η κοινότητα να απομακρυνθούν.

 --------//--------

Το είδαμε και μας άρεσε. Μας άρεσε πολύ το ημερολόγιο του Συλλόγου Πουγκακιωτών για το 2014. Σχεδιασμένο από την ομάδα Culture, που στήνει και την εφημερίδα τους, μια καταπληκτικη, μοντέρνα, minimal παρουσίαση αντικειμένων του χωριού. Βοήθησε και μια προσεγμένη, πολύ καλή φωτογράφηση. Μπράβο τους. Να ελπίζουμε ότι και το δικό μας φέτος θα είναι επιτέλους ευπαρουσίαστο; Οι Πουγκακιώτες έχουν έναν πολύ δραστήριο Σύλλογο. Ενίσχυσε οικονομικά το πανηγύρι το δεκαπενταύγουστο, οργάνωσε τον ετήσιο χορό στις 11 Ιανουαρίου, προγραμματίζει την επισκευή του σχολείου και τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου, συντόνησε τον καθαρισμό και την ανάπλαση του χώρου στο ρέμα Καλμίδα, δημιούργησε ομάδα παραδοσιακού χορού. Μπράβο τους.
Ελπίζουμε οι Σύλλογοι των χωριών μας να ξεκινήσουν από κοινού προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας!

Ευχαριστούμε τους Κώστα Παπαγιάννη & Οδυσσέα Δανιήλ για τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: