Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Λίγο χιόνι και πολύ κρύο


Εβδομάδα χιονιού ήταν η προηγούμενη (από 28/1 έως 2/2). Με κρύο αλλά με λίγο χιόνι. Χθες το απόγευμα ξανάρχισε να χιονίζει. Σήμερα Κυριακή όλη η Δυτική Φθιώτιδα καλύφθηκε από χιόνι. Στο χωριό μας μέχρι το απόγευμα ήταν μόνο δέκα εκατοστά και δεν χρειάζονταν αλυσίδες στο δρόμο. 
Η θερμοκρασία ήταν γύρω στο μηδέν. Ελάχιστοι επισκέπτες βρέθηκαν στο χωριό μας. Κυριως νέοι από τα γύρω χωριά που γέμισαν την καφετέρια και το εστιατόριο του ξενοδοχείου το Σαββατοκύριακο.
Φωτογραφίες: Γιάννη και Ισμηνης Βασιλείου.

----//----
Οι λόγοι της πετυχημένης πορείας
Τον ετήσιο απολογισμό του, στο site που διατηρεί στο διαδίκτυο, έκανε ο Σύλλογος Γαρδικιωτών της Λαμίας. Γράφει το Συμβούλιο:
«Ο Σύλλογός μας διανύει ήδη τη δεύτερη δεκαετία επαναδραστηριοποίησής του και παρά τη δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντικό έργο στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Η σύμπνοια και η ομοψυχία των μελών του Δ.Σ αλλά και η δική σας παρουσία, ενθάρρυνση, εμπιστοσύνη και συμπαράσταση είναι οι κυριότεροι λόγοι της πετυχημένης πορείας του όλα αυτά τα χρόνια.»
Σημαντικές και πετυχημένες οι εκδηλώσεις του το 2013: έγινε η ετήσια χοροεσπερίδα στο Κτήμα Πασιάκου, το 5ο Αντάμωμα στην Αγία Παρασκευή, βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, λειτουργεία τράπεζας αίματος και παρουσία της χορετικής ομάδας σε διάφορες εκδηλώσεις. Ευχόμαστε συνέχιση και επιτυχια των προσπαθειών τους.

----//----
Βελτιωμένη έκδοση
Φέτος το ημερολόγιο του Συλλόγου δεν είχε το χάλι των δύο προηγούμενων ετών. Ελαφρώς βελτιωμένη έκδοση με ένα ενδιαφέρον θέμα: τις εκκλησίες και τα ξωκλήσια. Είχε τρεις πολύ όμορφες ζωγραφιές, της πλατείας της Παναγίας για εξώφυλλο, του Κρεμασμένου Δέντρου για οπισθόφυλλο και της εκκλησίας της Παναγίας στο εσωτερικό. Οι σελίδες και πάλι είχαν πολλά και φλύαρα κείμενα, αλλά χωρίς να συμπληρώνονται φέτος από «ποίηση». Πολλές, φωτογραφίες, μερικες δε άσχετες με το θέμα της σελίδας. Για το σχεδιασμός, ας μην το συζητήσουμε. Θα πρότεινα του χρόνου να συμβουλευτούμαι τους φίλους μας Πουγκακιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: