Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Το φετινό πανηγύριΚαι φέτος οι Γαρδικιώτες ανέβηκαν τον Αύγουστο στο χωριό. Την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου γέμισαν όλα τα σπίτια.  Το χωριό τους περίμενε όλους τους ξενιτεμένους, με πολύ δροσιά. Γέμισε και το ξενοδοχείο. Την παραμονή όλοι ετοιμάζονταν για το πανηγύρι. Το απόγευμα έγινε μεγάλος εσπερινός και η περιφορά της εικόνας της Κοίμησης της Θεοτόκου. 
Το βράδυ όλοι μαζεύτηκαν στην Πλατεία του Αγίου Αθανασίου. Ο Σύλλογος των Απανταχού Γαρδικιωτών είχε φροντίσει την οργάνώση. Φέτος είχε φέρει τον Παναγιώτη Λάλεζα με την ορχήστρα του. Έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές δημοτικών τραγουδιών. Πάνω από 600 άτομα πήραν μέρος στο πανηγύρι. Το χορό άνοιξε όπως κάθε χρόνο η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γαρδικιωτών Φθιώτιδας. Οι Γαρδικιώτες χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι το πρωί με επικεφαλής τη νεολαία του χωριού μας. 
Το φαγητό και τα ποτά διατίθονταν από το μαγαζί του Νίκου Βασιλείου σε καλές τιμές. Πρόβλημα παρουσίασε το σέρβις μάλλον από έλλειψη σερβιτόρων. Οι τελευταίοι πανηγυριώτες έφυγαν στις τέσσερις το πρωί.
Την Παρασκευή 15 Αυγούστου γέμισε η εκκλησία αλλά και η πλατεία της Παναγίας από κόσμο. Με το τέλος της λειτουργίας ο Σύλλογος κερνούσε στην πλατεία, τσίπουρο και λουκούμι. Γέμισαν τα μαγαζιά του Μαντέ, του Φλέγγα και του Ντούβλη από Γαρδικιώτες για να πιουν ένα καφέ και για κουβέντα. Πολύς κόσμος και κυρίως νεολαία κάθισαν στο ξενοδοχείο «Ομίλαια». Το μεσημέρι το καθιερωμένο γιορταστικό τραπέζι στρώθηκε σε κάθε σπίτι. Μέχρι τη Κυριακή 17  Αυγούστου το χωριό μας έσφυζε από ζωή. Από το μεσημέρι άρχισε η επιστροφή στις πόλεις. Ευχόμαστε και του χρόνου να ξανασυναντηθούμε και να χορέψουμε κάτω από το πλάτανο της πλατείας μας.-----//----

Θεατρική παράσταση στο χωριό

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι Μακρακώμης-Σπερχειάδας παρουσίασε στο χωριό μας την όμορφη κωμωδία «Γκόλφω για πάντα». Γέμισε η πλατεία με περισσότερους από 150 Γαρδικιώτες που πέρασαν μια υπέροχη βραδιά διασκεδάζοντας, γελώντας αλλά και συμμετέχοντας στην παράσταση. Να σημειωθεί ότι το έργο παρουσιάστηκε σε όλα τα χωριά της περιοχής μας. Μπράβο στα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου για την προσφορά τους στο τόπο μας.
Δημοσίευση σχολίου