Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Χριστούγεννα 2014-Πρωτοχρονια 2015

Οι γιορτές ξεκίνησαν με ήλιο. Περισσότερο η ατμόσφαιρα στο χωριό έμοιαζε με προχωρημένο Φθινόπωρο παρά με Χειμώνα. Αυτό βοήθησε ώστε αρκετοί Γαρδικιώτες να ανέβουν. Σε μερικά σπίτια είχαμε «γουρνοχαρά», δηλαδή το έθιμο του σφαξίματος του γουρουνιού! Την Πέμπτη (26/12), ανήμερα των Χριστουγέννων το χωριό θύμιζε παλιές καλές εποχές.
Στο όμορφα στολισμένο ξενοδοχείο όλα τα δωμάτια ήταν γεμάτα, και στο εστιατόριο και στη καφετέρια κόσμος πηγαινοέρχονταν. Δεν ήταν λίγοι κι αυτοί που ήρθαν για μια ημερήσια βόλτα από τη Λάμια, τη Σπερχειάδα, τη Μακρακώμη και τη Στυλίδα.
Στην είσοδο του χωριού, όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος της Λαμίας είχε στήσει μια Φάτνη, ενώ στην πλατεία του Σταυρού η Κοινότητα είχε στολίσει το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο έλατο και  μ’ έναν Άγιο Βασίλη μπροστά.
Όμως από τη Κυριακή ο καιρός χάλασε. Ανάγκασε πολλούς να φύγουν εσπευσμένα για τον κάμπο. Η Πρωτοχρονιά βρήκε το Γαρδίκι με πολύ χιόνι και ελάχιστους επισκέπτες. Όλα ήταν χιονισμένα και το βράδυ η θερμοκρασία έπεσε κάτω απ’ το μηδέν και πάγωσαν τα πάντα. Μόνο παρέες νέων παιδιών ανέβηκαν για να χαρούν το χιόνι.
Έτσι συνεχίστηκε ο καιρός μέχρι και τα Θεοφάνεια όπου το πρωί ο παπά-Γιάννης Σουφλερός  τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: