Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Νέα από τον Σύλλογο των Αθηνών

Περισσότεροι από 50 Γαρδικιώτες πήραν μέρος στην ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου μας την Κυριακή 12 Ιουλίου. Ξεκίνησαν από το Γαρδίκι και σταματώντας για λίγο στην Τιθορέα κατέληξαν στην ιστορική μονή του Οσίου Λουκά της Βοιωτίας. Αφού θαύμασαν το μοναδικό σε ομορφιά Βυζαντινό μνημείο, συνέχισαν προς Δίστομο. Επισκέφτηκαν το μνημείο των δολοφονηθέντων από τους Γερμανούς κατοίκους της μικρής αυτής πόλης και ο Σύλλογος κατέθεσε στεφάνι ενώ οι εκδρομείς έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο. Οι Γαρδικιώτες συνέχισαν επισκεπτόμενοι την Αράχοβα και τους Δελφούς όπου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο. Το απόγευμα κατηφόρισαν προς την Ιτέα και από κει περνώντας από Άμφισσα, Γραβιά, Μπράλο, Λαμία έφτασαν στο χωριό το βράδυ.
Μπράβο στο Σύλλογο που παρά την οικονομική κρίση κατάφερε να συγκέντρωση κόσμο και να οργανώσει μια επιτυχημένη εκδρομή. Μόνο που να υπενθυμίσουμε ότι Σύλλογος είναι δημιούργημα των Γαρδικιωτών της Αθήνας και ίσως θα έπρεπε οι εκδρομές και οι εκδηλώσεις να γίνονται και να ξεκινούν από την Αθήνα…
-----//-----

Διαβάσαμε στην εφημερίδα του Συλλόγου


Πολύ καλό το κείμενο για τους Γαρδικιώτες δασκάλους που δίδαξαν στο χωριό μας. Γραμμένο από το εκπαιδευτικό Βασίλη Μαλούκο είναι μια σπουδαία έρευνα που συνοδεύεται από τις φωτογραφίες πολλών δασκάλων του χωριού μας.

 Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι στις 6 Ιουνίου –εορτή των Αγίων Πάντων – επισκέφτηκαν το χωριό μας τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου από την Φθιώτιδα. Παρακολούθησαν τη λειτουργία στην Παναγία, κατάθεσαν στεφάνι στο Ηρώο του χωριού μας, επισκέφτηκαν το μουσείο και γευμάτισαν στο ξενοδοχείο Ομίλαια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: