Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στην Αθήνα

Για άλλη μια χρονιά οι Γαρδικιώτες της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στη Στρατιωτική Λέσχη Αθηνών για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, 200 Γαρδικιώτες συναντήθηκαν στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Σαρόγλειου Μεγάρου. Έγινε η κοπή της πίτας από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αθαν. Νικολοδήμο. Δύο ήταν οι τυχεροί: Η κ. Χατζηεμμανουήλ και η κ. Ξανθή Αναγνωστοπούλου-Γουβάλα. Τους ευχόμαστε να είναι τυχερές σ’ όλη τους τη ζωή. Στη συνέχεια ο Σύλλογος απένειμε τιμητικές πλακέτες στον πτέραρχο  ε.α Γρηγόρη Γαρδίκη, και στον Βασίλη Κούκο αξιωματικό ε.α.
Ακολούθησε απολογισμός για το 2015, του έργου που πραγματοποίησε ο Σύλλογος. Μίλησαν γι’ αυτό ο πρόεδρος και ο ταμίας.
Ευχόμαστε ο Σύλλογος να πραγματοποιεί πάντα πετυχημένες εκδηλώσεις όπως αυτή, και ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί φέτος στο χωριό μας το Πανηγύρι τον Δεκαπενταύγουστο.
Φωτογραφίες: http://gardikiomilaion.blogspot.gr/
---//---

«Οι βρύσες του χωριού μου»
Ένα ημερολόγιο για τις βρύσες του χωριού μας, εξέδωσε ο Γιάννης Κορέλης. Μας το έστειλε και το παρουσιάζουμε. Με όμορφες φωτογραφίες δικές του αλλά και των: Γιώργου Αντωνετσή, Νεκτάριου Γιαννάκου και Μαντέ, κι ένα όμορφο εισαγωγικό σημείωμα.

Και η βρύση ήταν, ας πούμε, το καφενείο των γυναικών. Χωρίς καφέ, ποτό και τσιγάρο. Κουβέντες, γέλια και υπονοούμενα. Αλλά και «τυχαίες» συναντήσεις.
Γρήγορες ματιές. Ένα «καλημέρα». Βουβές υποσχέσεις και βλέμματα πόθου.
………..

Οι βρύσες του χωριού μου –όσες απομείνανε- ακόμη και σήμερα είναι κομμάτι της ζωής του τόπου μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: