Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

#2 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Είμαι  ο Γιάννης Βασιλείου του Νικολάου και της Μαρίας το  γένος Καρακώστα. Γεννήθηκα το 1991 , είμαι το τέταρτο παιδί της οικογένειας, άγαμος. Μεγάλωσα και ζώ ανάμεσα στην Κουτσούφλιανη ,οικισμό του Γαρδικίου και στο Γαρδίκι Ομιλαίων που είναι όλες οι επαγγελματικές δραστηριότητες της οικογένειάς μου και οι δικές μου προσωπικά.
Ξεκίνησα και τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο στο διπλανό χωριό τη Λευκάδα, το Γυμνάσιο Σπερχειάδος και το Τεχνικό Λύκειο Μακρακώμης από όπου  έλαβα το πτυχίο με ειδικότητα  στη Διοίκηση επιχειρήσεων. Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία. Επαγγελματικά, από την παιδική μου ηλικία, εργάστηκα και εργάζομαι στις οικογενειακές επιχειρήσεις δηλ. αγροτικές, (παραδοσιακές και εξειδικευμένες), στην παραδοσιακή  ταβέρνα, στο  ξενοδοχείο,  στην καφετέρια  όπου οι  πιο  πολλοί με έχετε δει. 
Είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο, «Νέο Γαρδίκι» για τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 για την Τοπική Κοινότητα Γαρδικίου Ομιλαίων με τους παρακάτω συγχωριανούς κατ’ αλφαβητική σειρά  και  τις  σπουδές του καθενός:
1. Βασιλείου  Ν. Ιωάννης (Διοίκηση  Επιχειρήσεων).
2. Κουρέλης Ευστ. Σπυρίδων (Οινοποιία - Αμπελουργία Νεμέας).
3. Ματούλα-Αλεξανδρή Παγώνα (Σχολή  Μανικιούρ – Πεντικιούρ).
4. Παπανάγνου Ν. Μαριάννα (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).
5. Φλέγγας Απ. Γεώργιος (ΤΕΛ Ηλεκτρολογίας και ΟΑΕΔ).
6. Χριστόπουλος Αθ. Γεώργιος (ΑΕΙ Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ιωαννίνων).
Διευκρινίζω ότι όλοι οι υποψήφιοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Γαρδικίου με ενδιαφέροντα για τη χρήση των παραδοσιακών και σύγχρονων μέσων για τις απαιτήσεις της σωστής διοίκησης και εξυπηρέτησης των συμφερόντων του χωριού.

1. Καθαριότητα σε δρόμους, σε ρέματα. Ενέργειες για τους σκουπιδότοπους στο δάσος. Εγκαταλειμμένα  αυτοκίνητα .
Τα χρήματα που διατίθενται, κάθε  χρόνο, από τον Δήμο γιά την καθαριότητα, με σωστή διαχείριση και κατανομή στους  ενδιαφερόμενους, μόνιμους κατοίκους, (να πάρουν όλοι ένα μεροκάματο) μπορούμε να έχουμε υποδειγματική καθαριότητα. Για τα μη ρυπογόνα υλικά πρέπει να οριστεί ένας χώρος σε λειτουργία και να ενημερωθούν όλοι ότι  «ΜΟΝΟ»  εκεί μπορούν να τα αφήνουν και σε κάποια διαστήματα να μεταφέρονται  από ιδιώτη ή τον Δήμο για ανακύκλωση. Τα λίγα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα με συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες θα φροντίσουμε να ανακυκλωθούν.

2. Συντήρηση και προστασία από φθορές γηπέδων, κοινόχρηστων χώρων . Φωτισμός.
Με τα πιο πάνω αναφερθέντα χρήματα για την καθαριότητα και άλλα που θα διεκδικήσουμε, θα φροντίσουμε για την συντήρηση αλλά και την αναμόρφωση των γηπέδων και των κοινοχρήστων χώρων. Στο σημείο αυτό θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και ευχαριστήσουμε τους Συλλόγους και κάποιους εθελοντές, μικρούς και μεγάλους που επιμελούνται αρκετούς κοινόχρηστους χώρους, με προσωπική εργασία. Για τον φωτισμό θα φροντίσουμε να υπάρχουν, πάντα, στο χωριό μας λάμπες σε απόθεμα ώστε να αντικαθίστανται άμεσα οι καμένες. Έχουμε δε επισημάνει και την ανάγκη επέκτασης Κοινοτικού φωτισμού σε δύο – τρία σημεία του χωριού.

3. Ύδρευση.  Καθαρισμός δεξαμενών και φρεατίων. Άρδευση..
Ύδρευση: Αν κατασκευαστεί και νέα δεξαμενή, που έχει εξαγγείλει ο Δήμος, τότε  το πρόβλημα της ύδρευσης θα έχει λυθεί  και απομένει η αποκατάσταση των βλαβών για τις οποίες θα πρέπει ο αρμόδιος υδραυλικός του Δήμου να επιλαμβάνεται για την άμεση αποκατάστασή τους. Επιπλέον υπάρχουν τμήματα του δικτύου ύδρευσης που απαιτείται άμεση αντικατάστασή τους (από αμίαντο, διαβρωμένα κ.λ.π)
Καθαρισμός Δεξαμενών: Υποχρεωτικά καθαρισμός την ημέρα και ώρα που πρέπει με σημειώσεις.
Άρδευση:  Στόχος μας είναι να επεκταθεί το δίκτυο άρδευσης στο σύνολο του χωριού, με την  προσθήκη δύο δεξαμενών (μία σε κάθε άκρη του) που θα βοηθούσε όχι μόνο την άρδευση αλλά και πυρόσβεση σε περίπτωση πυρκαγιάς.  
 
4. Επέκταση και συντήρηση του οδικού δικτύου.
Είναι ντροπή το έτος 2019 να υπάρχουν  σπίτια αλλά και επιχειρήσεις  στο χωριό μας που εξυπηρετούνται από χωματόδρομους. Επιπλέον κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στις γειτονιές, στρωμένοι  από δεκαετίες με τσιμέντο φθαρμένο, οι οποίοι θα πρέπει να ασφαλτοστρωθούν. Ο καθορισμός της σειράς προτεραιότητας θα γίνει με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και  ενημέρωση των φορέων του χωριού.

5. Διαδίκτυο.
Έχουμε τη γνώση και την ανάγκη του. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλο το χωριό με Wi  Fi.

6. Δασοπροστασία (Φωτιά, παράνομη υλοτομία, λαθροθηρία)
Φωτιά: Θα εισηγηθούμε και θα διεκδικήσουμε από το Δασαρχείο την τοποθέτηση δύο επιπλέον δεξαμενών και μαζί με τις προαναφερόμενες για άρδευση θα υπάρχει αρκετό απόθεμα νερού.
Παράνομη υλοτομία-λαθροθηρία: Το Τοπικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο να πάρει θέση για τα θέματα αυτά. Υπάρχουν αρμόδιοι φορείς. Στο σημείο αυτό πρέπει  να τονίσουμε ότι θα στηρίξουμε τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους του χωριού μας.

7. Πρόβλεψη για μόνιμο ιερέα.
Ο παπά–Γιάννης ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του με συνέπεια και τον ευχαριστούμε, με άριστες σχέσεις με όλους τους χωριανούς, ωστόσο και εμείς  έχουμε σαν στόχο  και σε συνεργασία, πάντοτε, με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, την  αύξηση της παρουσίας του ιερέα και τέλεση  Θείων   Λειτουργιών στο Γαρδίκι, Κουτσούφλιανη και Κουρελέϊκα.

8. Άποψη σχετικά με τον δασικό και τον αγροτικό συνεταιρισμό.
Δίνει δουλειά σε αρκετούς συγχωριανούς μας και πρωταρχικό μας μέλημα είναι  η στήριξή του ώστε να διατηρηθεί ή και να επεκταθεί σε συνεργασίες με άλλους συνεταιρισμούς  με έδρα το Γαρδίκι.

9.Σχέση με τους Συλλόγους Γαρδικιωτών  Αθήνας και  Λαμίας.          
Από τις προσπάθειες που γίνονται  και από τους δύο  Συλλόγους  είναι διαπιστωμένο  ότι ο καθένας χωριστά αλλά  και  όλοι μαζί  ενδιαφερόμαστε για την πρόοδο, την προβολή,, την ανάπτυξη, την ευημερία, τη γνώση,  την επικοινωνία αλλά και τη διασκέδαση  των χωριανών. Γι’ αυτό αμέσως μετά την εκλογή μας  θα ζητήσουμε συνάντηση με τους συλλόγους Γαρδικιωτών, θα καταγράψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα προβλήματα του χωριού μας και θα ιεραρχήσουμε την επίλυσή τους με τεκμηριωμένες εισηγήσεις στο Δήμο και σε άλλες Υπηρεσίες.

10. Θέμα ανεμογεννητριών.
Κανείς μας δεν επιθυμεί  να μείνει η χώρα μας χωρίς ηλεκτρική ενέργεια ή να παραμείνει στις ρυπογόνους παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής της. Εξίσου αληθινό είναι όμως ότι κανείς μας δεν επιθυμεί να θυσιάσει τη φυσική ομορφιά και χάρη των βουνών μας στο όνομα μιας υποτιθέμενης ενεργειακής ασφάλειας (PR.PU)
Τα Μέλη του ψηφοδελτίου μας διάκεινται θετικά προς κάθε μορφή  Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας. Διατηρούμε όμως  σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εγκατάστασης και λειτουργίας ενός αιολικού πάρκου  πάνω από το κεφάλι μας στην κορυφογραμμή ΚΟΚΚΑΛΙΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΙΝΑ και  χωρίς τα τρία άμεσα θιγόμενα χωριά να εξασφαλίσουν ανταποδοτικά οφέλη για τις κοινότητες και τους κατοίκους, αλλά και την αποκατάσταση τυχόν περιβαλλοντικών ζημιών. 
Τις επιφυλάξεις αυτές θα μπορούσε να τις άρει μια σωστή και ολοκληρωμένη περιβαλλοντική  μελέτη από αρμόδιους επιστήμονες.

11. Αρωγή στους Γαρδικιώτες που ασχολούνται  με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, μελισσοκομία, κλπ. Τρόποι προώθησης προϊόντων που κατασκευάζονται από Γαρδικιώτισσες
Με την παραπάνω αναφερόμενη άρδευση στο σύνολο του χωριού πιστεύω ότι θα βοηθηθούν όλοι όσοι ασχολούνται με την γεωργία. Για την κτηνοτροφία τακτικοί καθαρισμοί ποτίστρων, δρόμων οι οποίοι θα βοηθήσουν και τους μελισσοκόμους. Η οικογενειακή μας επιχείρηση, ξενοδοχείο «Ομιλαία» έχει δείξει έμπρακτα τη στήριξή της. Στα σχέδιά μας είναι η αρωγή  σε κάθε προσπάθεια δευτερογενούς τομέα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- ΑΠΟΨΕΙΣ
α. Είναι βασική προϋπόθεση, η βιτρίνα του χωριού που είναι οι πλατείες, η εμφάνισή τους να είναι εναρμονισμένη  με το περιβάλλον, δηλ. να στρωθούν με πέτρα, και σύμφωνα πάντα  με αρχιτεκτονική μελέτη. 
β. Πέραν του Γαρδικίου είναι και οι δύο οικισμοί,  Κουτσούφλιανη – Κουρελέϊκα,  που πρέπει να πάψουν να έχουν εικόνα εγκατάλειψης και  να μην «κολλάει» ο εξωραϊσμός τους σε διαδικασίες με εργολάβους και υπεργολάβους και οι εργασίες των 30 € να υπερβαίνουν τα 100 €  για το Δήμο..
γ. Όνειρο όλων μας είναι η προσπάθεια για ανάπτυξη ήπιου ορεινού  τουρισμού όπως η δημιουργία  δασικών μονοπατιών, ιδιαίτερες εκδηλώσεις αλλά και εκμετάλλευση του ορεινού όγκου της Σαράνταινας, που όλα μαζί ευελπιστούμε ότι θα συμβάλουν στο μέλλον  στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, παροχής υπηρεσιών, αλλά και ανάπτυξης  δευτερογενούς τομέα  εκμετάλλευσης  των προϊόντων της περιοχής.   
Βέβαια προϋπόθεση να γίνει το χωριό μας εύκολος προορισμός,  ελκυστικό και επισκέψιμο από Γαρδικιώτες και μη, είναι  ομαλή πρόσβαση στο χωριό μας και στα γύρω χωριά με την διαπλάτυνση του οδικού άξονα από Παλιολευκάδα μέχρι Γαρδίκι, Παλαιοχώρι- Ράχη Τυμφρηστού και η ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης προς Γραμμένη Οξιά.
Αγαπητοί συγχωριανοί ζητάμε την ψήφο σας με την αρχή που διαθέτουμε όλοι μας ότι:
Ξαγναντίζουμε στον Άη  Θόδωρο και βλέπουμε όλο το Γαρδίκι από τον «Κρεμασμένο Δέντρο» μέχρι του τη  « Μπαρτσωτσόραχη »..
Ξαγναντίζουμε στην Πατωσιά και βλέπουμε όλη την Κουτσούφλιανη από τα «Φλεγγαίϊκα ως τα Μποτσαίϊκα και τα Κουρελέϊκα.
Έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα αρκετά μεγάλο,  σε έκταση,  χωριό από την Πατωσιά ως τη Σαράνταινα με μεγάλη ιστορία και έχουμε επίγνωση των ευθυνών και των υποχρεώσεων που με την εντολή σας  θα παραλάβουμε.
Υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε και θα λειτουργήσουμε με συνέργεια και συνεργασία όλα τα Μέλη του Συμβουλίου, κινητοποιώντας και κάθε καλή προαίρεση όλων των χωριανών, ώστε στο τέλος της θητείας να μπορούμε να σας κοιτάξουμε καθαρά στα μάτια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: