Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΓΑΡΔΙΚΙ ΜΑΣ

(χωρίς πολλά χιόνια, αλλά με πολύ κρύο)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
του ανταποκριτή μας ΤΣ

Τετάρτη πρωί-παραμονή χριστουγέννων- φορτώσαμε αλυσίδες, ξηρά τροφή και υπομονή- και ξεκινήσαμε με λιακάδα από την Αθήνα για το χωριό. Πολύ κίνηση στην Εθνική Οδό, αλλά ο καιρός καλός σ' όλη την διαρκεια του ταξιδιού. Στην διαδρομή είχαμε συνεφιά και όσο ανεβαίναμε προς το χωριό τόσο το κρύο δυνάμωνε. Χιόνι δεν υπήρχε στο δρόμο και μόνο όταν φτάσαμε στο χωριό βρήκαμε λιγο στα κεραμίδια των σπιτιών. Το βράδυ είχε ξαστεριά και το κρύο ήταν τσουχτερό. Στον δρόμο του χωριό λίγα τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Χριστούγεννα

Βόλτα στο χιονισμένο δάσος του χωριού (φωτ. Γ.Α.)

Χριστούγεννα πρωί έκανα μια βόλτα στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Ησυχία. Σε μερικά σπίτια έβλεπες καπνό να βγαίνει απ' το τζάκι... Νομίζω ότι ήταν λιγότερα από άλλες χρονιές. Μάλλον φοβηθηκαν από τις προγνώσεις των μετεορολογικών δελτίων στη TV και δεν μετακινήθηκαν. Το χιόνι αρχίζει σχεδόν από την Αγία Παρασκευή και πάνω. Το απόγευμα λίγοι βρέθηκαν στο καφενείο του Θέου. Το βράδυ ξαστεριά και η θερμοκρασία στο -2 C. Όλοι βρισκόμαστε γύρω από το τζάκι τρόγωντας λουκάνικα από την Αθήνα και αναμένοντας το χιόνι το οποίο ούτε και σήμερα εμφανίστηκε σε πίσμα των Αθηναίων μετεορολόγων. (Και μιά διαπίστωση γι' αυτούς που έχουν φορητό PC: η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένω στο Γαρδίκι είναι πολύ καλή. Για τον ΟΤΕ μιλάμε πάντα)

Χιονίζειιιιιι!

Ο νερόμυλος της Παναγίας χιονισμένος (φωτ. Γ.Α.)

Σήμερα -Παρασκευή- άρχισε να χιονίζει! Ξυπνήσαμε κατα τις 10 το πρωί και είδαμε μικρες νιφάδες χιονιού να πέφτουν! Πιάσμε ο καθένας από ένα παράθυρο και περιμένουμε να το στρώσει. Μέχρι το μεσημέρι τίποτα το σπουδαίο. Το απόγευμα συνεχίζει να ρίχνει "πασπαλίζοντας" σαν λουκουμόσκονι τη γη και το χιονι έχει φτάσει τα 5 εκ. Τώρα είναι βράδι, βγήκαμε μια βόλτα στον Άι Θανάση. Ένα λεπτό στρώμα χιονιού έχει καλύψει τα πάντα και είναι πανέμορφα. Ο δρόμος είναι ανοικτός και το μόνο σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι στην ανηφόρα στην είσοδο του χωριού και στο γεφυράκι κάτω από την πλατεία του Αι Θανασιού.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ ΜΑΣ

Δημοσίευση σχολίου