Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ(?) ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ

Είμασταν "μια ωραία ατμόσφαιρα"

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ας ξεκινήσω λοιπόν την διήγηση, από την αρχή! Μαζευτήκανε γύρω στα 70 άτομα. Το ευχάριστο ήταν ότι συγκεντρώθηκαν και 10 περίπου νέοι (δηλ. Το 15%). Με χαμόγελα και ευχές τους περίμεναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αφού τους προσέφεραν καφέ και αναψυκτικά, τους συνόδευαν στην μεγάλη αίθουσα των εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου. Αμέσως τους παραλάμβανε η Ευαγγελία Ρίζου-Βασιλείου και ανιψιά της, Ισμήνη Νικολάου Βασιλείου, με τις αποδείξεις ανά χείρας για συνδρομές και αγορά ημερολογίου. Γύρω στις 11:30 άρχισε η εκδήλωση, αφού μοιράσθηκε σε όλους ο Ισολογισμός του Συλλόγου.


Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ (δηλ. ο Απολογισμός)

Για πρόεδρο να διευθύνει τη συζήτηση, επιλέχθηκε δια βοής, ο Αριστείδης Φλέγγας, (που έδωσε την αίσθηση ότι κατά διαστήματα ήταν «ταξίδι», βρίσκονταν αλλού). Στο panel κάθισαν ο Φλέγγας, η γραμματέας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Αναγνωστόπουλος. Ξεκίνησε λοιπόν ο Πρόεδρος με τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα του Συλλόγου. Όλα κυλούσαν θαυμάσια, ώσπου έφθασε στην κατασκευή ενός τοιχίου γύρω από τον πλάτανο του Αγίου Αθανασίου. Εν συντομία το story έχει ως εξής: Ο Σύλλογος πήρε την απόφαση να κάνει το τοιχίο αυτό, αλλά την υλοποίησή του την ανέλαβε αφού ενημέρωσε μόνο τον πρόεδρο ο Οδυσσέας Παπανάγνος και χωρίς να περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου το κόστος. Επίσης η τιμή της κατασκευής θεωρήθηκε από τα υπόλοιπα μη ενημερωμένα μέλη, «υψηλή», και έτσι, του την έπεσαν του Οδυσσέως και του Προέδρου! Ο Πρόεδρος λοιπόν, το πήρε προσωπικά το θέμα, υπεραμύνθηκε της ενέργειας του Παπανάγνου και απείλησε ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με τα κοινά... Μετά απ’ αυτό στο pontium εμφανίστηκε η Ευαγγελία Ρίζου-Βασιλείου με φάκελο ανά χείρας η οποία άρχισε να μέμφεται τον Παπανάγνο και συμβουλευόμενη τα εντός του φακέλου έγγραφά της, ανέλυσε την σχέση ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα του τοιχίου, την τιμή Αλβανικής κατασκευαστικής εργατοώρας και την τιμή που κατασκεύασαν στη Κουτσούφλιανη ένα απόπατο ίδιων τετραγωνικών. Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Ζωγανάς όρθιος εξηγούσε –χωρίς να τον ρωτήσει και να τον ακούει κανείς-για κάτι χρήματα που είχε σε κάποιο(?) ταμείο. Από το ακροατήριο άρχισαν ορισμένοι να δυσανασχετούν και να φωνάζουν για «την κατάντια του Συλλόγου», ενώ ο Προεδρεύων Φλέγγας κατά διαστήματα φώναζε για ηρεμία. Το happening συμπλήρωσε ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικολοδήμος, ο οποίος, με την παλτουδιά του και τη ρεπούμπλικα στο χέρι, όρθιος κι αυτός εξηγούσε και πρότεινε κάτι, που χάνονταν μέσα σ’ όλη αυτή τη βαβούρα. Τελειώνοντας η Ρίζου, στη σκηνή ανέβηκε ο Οδυσσέας Παπανάγνος κρατώντας κι αυτός φάκελο κι αρχισε να εξηγεί γατί όλα ήταν νομότυπα και καλά. Ο Ζωγανάς συνέχιζε να λέει για τα λεφτά και το ταμείο του, ο εισαγγελέας επαναλάμβανε προτάσεις μη ακουόμενες και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναγνωστόπουλος, φώναζε, ότι εκείνη την εποχή ήταν στο... Εδιμβούργο και δεν μπορούσε να επιστρέψει στο Γαρδίκι για να διευθετήσει το θέμα. Στο χορό μπήκε και Ντίνα Τσαντζάλου λέγοντας ότι για την κατασκευή του γαμη... αυτού τοιχίου έπρεπε να συμβουλευθούμε γεωπόνο και αρχιτέκτονα-μηχανικό, και εξηγώντας ότι δεν έπρεπε να έχει σχήμα τετραγώνου αλλά κύκλου. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΣΟΥ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ?... Για μία ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου χτυπιόνταν πάνω στο τοιχίο του Αγίου Αθανασίου, και τα μέλη από κάτω κτυπούσαν το κεφάλι τους στους τοίχους της αίθουσας από την απελπισία τους. Κάποιος χριστιανός (νομίζω ο Τάκης Γαρδίκης, ο Θεός να τον έχει καλά) πρότεινε να ψηφίσουν με «ανάταση της χειρός» υπέρ της κατασκευής του τοιχίου, και παμψηφεί το «ντουβάρι» ΠΕΡΑΣΕ.



ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Κι ενώ νομίζανε οι παριστάμενοι ότι τα δύσκολα πέρασαν, βρέθηκαν στο γνωστό αδιέξοδο των υποψηφιοτήτων. Κατ’ αρχήν ο Αναγνωστόπουλος εξήγησε ότι δεν θέλει να επανεκλεγεί και δεν θα θέσει υποψηφιότητα. Θαυμάσια! ΑΛΛΑ ΑΝ είναι για το καλό του χωριού, ΑΝ είναι να αποφύγουμε τη διάλυση του συλλόγου, ΑΝ τον αφήσουν να συνεχίσει το έργο του απρόσκοπτα, ΑΝ..., ΑΝ..., ΑΝ..., «λοιπόν ψηφίστε με!» Ο Παπανάγνος, θιγμένος από την συμπεριφορά των συναδέλφων του, είχε δηλώσει ότι δεν θέλει ούτε να ακούσει για υποψηφιότητα, αλλά ήλθε τρίτος σε ψήφους. Η Ευαγγελία Ρίζου-Βασιλείου δήλωσε από την αρχή ότι ζητά την ψήφο των συγχωριανών της. Η Ρίζου είναι η μασκότ του Συλλόγου, δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς αυτή. Είναι για τον Σύλλογο η Ευαγγελία, ότι Παρθενώνας για την Αθήνα, το Κολοσσαίο για την Ρώμη, ο Πύργος του Άιφελ για το Παρίσι. Και για να το εμπεδώσουμε πλαισιώθηκε και από δυο ανιψιές της για συνυποψήφιες. Σύνολο υποψηφίων Βασιλείου τρεις (αριθμητικώς 3). Ο αδελφός της -που ήταν κι αυτός παρών στην εκδήλωση- δήλωσε ότι θα ήθελε να θέσει υποψηφιότητα κι αυτός, αλλά επειδή αναρρώνει, θα έχουν τη χαρά να τον ψηφίσουν οι φίλοι του την επόμενη φορά. (Γιατί δεν κάνουν όλοι τους ένα Σύλλογο Βασιλείου, να έχουν και την απόλυτη πλειοψηφία, να ησυχάσει κι ο Σύλλογος?). Τέλος τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου ανέλαβε ο προεδρεύων Αρ. Φλέγγας, προτείνοντας όλους όσους ήταν απόντες, έστω κι αν από κάτω ούρλιαζε το πλήθος «Δεν είναι εδώ, δεν είναι εδώ...». Αυτός τον χαβά του. Μόνο νεκρούς δεν πρότεινε. Όμως ο Θεός ανταμείβει πάντα ταλαιπωρημένους και βασανισμένους. Στο πρώτο μισάωρο καταλήξανε στους υποψηφίους και το ψηφοδέλτιο ήταν έτοιμο. Ανακούφιση στον Λαό.


Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

Πριν ψηφίσουνε θυμηθήκανε και την κοπή της πίτας. Στο χαμό και στη σύγχυση επάνω, αντί να την κόψει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο Φλέγγας σπινάρισε, άρπαξε το μαχαίρι «έκοψε, μοίρασε» και καθάρισε. Το φλουρί της πίτας έπεσε στην κυρία Σταματελοπούλου. Της ευχόμαστε πάντα τυχερή και με υγεία. Για τους υπόλοιπους, και του χρόνου να είναι καλά να το θυμόμαστε (...το τοιχίο)


Η ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Ψήφισαν 66 και έλαβαν:

1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 54

2. ΡΑΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 35

3. ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 34

4.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΡΙΖΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 33

5.ΤΣΑΝΤΖΑΛΟΥ ΝΤΙΝΑ 32

6,ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΣΜΗΝΗ 29

7.ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ 28


8.ΦΛΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 28

9.ΜΑΚΡΗ ΑΣΠΑΣΙΑ 23

10.ΝΙΚΟΛΟΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΙΝΑ 22

11ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ 9


Για τους Τσιτούρα και Φλώρο που ισοψήφησαν μετά από κλήρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχει ο Τσιτούρας.


Τελειώνοντας το ρεπορτάζ πατριώτες, να υπενθυμίσω ότι όλοι αυτοί που εδώ και ένα εξάμηνο σκυλοτρώγονται και ξεμαλλιάζονται μεταξύ τους δημοσίως, ξαναβγήκαν σχεδόν οι ίδιοι στο Συμβούλιο. Υπόσχονται δε ότι μαζί κι αντάμα, θα εργασθούν με σύμπνοια κι αγάπη για το καλό του χωριού.


Νομίζουμε ότι στο Γαρδίκι αξίζει καλύτερη τύχη.


6 σχόλια:

GIORGOS είπε...

NA ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΑ ΣΙΜΒΟΥΛΙΑ.ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.........

gardiki news είπε...

Δεν συμφωνούμε μαζί σου φίλε Γιώργο. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τον αλλάξουμε τον Σύλλογο για το καλό του χωριού μας.

GIORGOS είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΛΕΤΕ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ . ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ. ΠΕΣΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΣΜΗΝΗ είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΙ ΝΕΟΙ. ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΣΦΥΖΕΙ ΑΠΟ ΖΩΗ,ΑΥΤΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥΣ.

maniata είπε...

Ιτε παίδες γαρδικιωτών.... Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας... Όσοι ανεβαίνουμε στο χωριό μας να συναντηθούμε, να τα βρούμε, να τους "την πούμε".... Μας θεωρούν ίσως οι παλαιότεροι "μικρά και άμαθα"!!! ΄'Εχουμε την τεχνολογία στα χέρια μας, την "παίζουμε" στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ξάδελφε Γιώργο έπρεπε να έρθεις κι εσύ στη συνέλευση. Άλλο να διαβάζεις κι άλλο να ζεις.... Μπορούμε ενωμένοι και συντονισμένοι, όλοι μας, να του δείξουμε πως το Γαρδίκι μπορεί να μην ξαναγίνει όπως ήταν, μπορεί όμως να αποκτήσει μια νέα αίγλη και μια νέα ευημερία... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ....

maniata είπε...

τώρα που το ξαναδιαβάζω, κι απ΄ό,τι έζησα και άκουσα στη συνέλευση, μήπως, λέω μήπως, τελικά ο καυγάς έγινε για το όνομα που θα γράφει η ταμπέλα που θα αναρτηθεί στο ντουβάρι?? Μήπως έπρεπε να λεφτά να πάνε για δικό μας εκχιονιστικό (να μην περιμένουμε τον κάθε δήμαρχο) ή για δική μας υδροφόρα ( θυμηθείτε την κατακα(η)μένη πελοπόννησο)?
λέω να μην ξανασχοληθώ. Θα επανέλθω δριμύτερη με Α.Π.Ε. και στοιχεία για το χιονοδρομικό (!?)...