Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Τα τελευταία νέα του 2009


Πριν από τρεις μήνες περίπου ξεκινήσαμε ένα ερωτηματολόγιο για το αν συμφωνείτε η διαφωνείτε με την δημιουργία Αιολικού Πάρκου στα βουνά μας.


Απάντησαν 96 άτομα. Δεν ήταν και λίγα! Οι απαντήσεις ήταν:


Να αφήσουν τα βουνά μας ήσυχα: 84 (87%)

Να γεμίσει ανεμογεννήτριες: 10 (10%)

Δεν με ενδιαφέρει: 2 (2%)


Απ’ ότι φαίνεται η πλειοψηφία των αναγνωστών μας - και συμπεραίνουμε και των συμπατριωτών μας – είναι αντίθετη με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα βουνά μας.

ΑΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ

ΔΗΜΑΡΧΟΙ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΙ




Στα τέλη Νοεμβρίου είχαμε γράψει για το πρόβλημα κατολίσθησης που αντιμετωπίζει ο δρόμος Γαρδικίου-Στάγιας στο σημείο της γέφυρας της Βίστριζας. Κι ενώ ο Δήμος καθάρισε το συγκεκριμένο κομμάτι, τα χώματα συνέχισαν να πέφτουν με αποτέλεσμα να ξανακοπεί ο δρόμος. και να σημειωθούν ζημιές στη γέφυρα. Βέβαια είναι γνωστό ότι στη Στάγια το χειμώνα δεν μένει κανένας, υπάρχει πρόσβαση στο χωριό κι από το δρόμο του Κυριακοχωριού και ότι οποιοδήποτε έργο είναι δύσκολο να ξεκινήσει τώρα λόγω καιρού.


Όμως πρέπει να ξεκινήσουν μελέτες αποκατάστασης και να

βρεθούν χρήματα.




ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ

Τρόμαξαν την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου οι δέκα επιβάτες του λεωφορείου του ΚΤΕΛ που εκτελεί το δρομολόγιο Λαμία - Πουγκάκια. Το πρωί, και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν συνθήκες παγετού, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος στη στροφή κάτω από το σπίτι του Γκέκα, και το λεωφορείο βγήκε εκτός οδοστρώματος. Ευτυχώς, κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε, χρειάστηκε ωστόσο να παραμείνουν στο σημείο για αρκετή ώρα, περιμένοντας δεύτερο λεωφορείο να τους παραλάβει. Με τη βοήθεια γερανοφόρου, το λεωφορείο απομακρύνθηκε από το οδόστρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: