Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Χιονισμένο Σαββατοκύριακο

από τον Γ. Κορέλη

Άρχισε να χιονίζει την Πέμπτη. Την Παρασκευή το πρωί με όσους επικοινωνούσα, με συμβούλευαν να αναβάλω την άνοδό μου στο χωριό-και μάλιστα νύκτα-γιατί ο καιρός θα χειροτέρευε. Παρασκευή 11:00 μ.μ. έφτανα στο Γαρδίκι. Το χιόνι ξεκινούσε πιο πάνω απ’ τα Κανάλια, ο δρόμος ήταν πεντακάθαρος-είχε περάσει εκχιονιστικό-και μέσα στο χωριό το χιόνι δεν ξεπερνούσε τα 15 εκ. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι δεν είχε καθαριστεί, όπως συνήθως γίνεται, μόνο ο κεντρικός δρόμος αλλά και μερικοί παράδρομοι. Η θερμοκρασία ήταν περίπου +3 C.



Το πρωί του Σαββάτου είχε συννεφιά, αλλά χωρίς κρύο. Τα έλατα στο δάσος ήταν σκεπασμένα με ένα ψιλό στρώμα χιονιού. Στο κεντρικό δρόμο και στις τρεις πλατείες υπήρχαν αυτοκίνητα. Είχε ανέβει κόσμος. Έκανα μια βόλτα μέχρι τον Κριάλο. Ο δρόμος είχε καθαρισθεί μέχρι του σημείου που έμπαινε στο δάσος της Οξυάς. Όσο προχωρούσες αυξάνονταν και το ύψος του χιονιού δεξιά κι αριστερά του δρόμου. Το βράδυ στην ταβέρνα του Θέου υπήρχαν καμιά εικοσαριά άνθρωποι. Ανοιχτή ήταν και η ταβέρνα του Νίκου Βασιλείου. Για καμιά ώρα έριξε ψιλό χιόνι, σαν ζάχαρη. Η βραδιά ήταν γλυκιά.



Την Κυριακή από το πρωί μέχρι το απόγευμα, συννεφιά αλλά και κάποιες στιγμές έβγαινε ήλιος. Η θερμοκρασία ήταν γύρω στους +7 C, και το χιόνι άρχιζε να λιώνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: