Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ο χορός του Συλλόγου Γαρδικιωτών της Λαμίας

Κείμενα-φωτογραφίες Αλέκας Μασούρα


Σε μια από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες αίθουσες της Λαμίας, στο «Κτήμα Πασιάκου», το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, δηλαδή το βράδυ της Κυριακής των Απόκρεω, (που συνέπεσε και με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τη γιορτή των ερωτευμένων…), έγινε ο χορός των Γαρδικιωτών της Λαμίας. Η αίθουσα γέμισε από συμπατριώτες μας κάθε ηλικίας. Δεν έλειψε κανείς. Σημαντική είναι όχι μόνο η παρουσία, αλλά και η συμμετοχή νέων σε εκδηλώσεις του Συλλόγου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας, σε μια πανέμορφη παρουσίαση δημοτικών χορών.



Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Χριστόπουλος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και απένειμε επαίνους, στους επιτυχόντες στο Πανεπιστήμιο και στα Ανώτατα Ιδρύματα, νέους Γαρδικιώτες. Αμέσως μετά ξεκίνησε το γλέντι. Το χορό άνοιξε ο παπάς-Σπύρος, ο παπάς του χωριού μας. Και το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί. Υπήρχε λαχειοφόρος αγορά με 260 δώρα, προσφορές γαρδικιωτών. Ευχόμαστε ο Σύλλογος να διοργανώνει πάντα, τόσο επιτυχημένες εκδηλώσεις.



Είδαμε να βρίσκονται οι οικογένειες Βασιλείου, Βαρσαμογιάννη, Σκαρμούτσου, Κουτκια, Στριφτού, Φλέγγα, Τσικριπή, Χριστόπουλου, Ραχούτη, Παπανάγνου καί πολλοί άλλοι (συγνώμη για αυτούς που παραλείψαμε). Μαζί με τους Γαρδικιώτες, βρέθηκαν η βουλευτής Τόνια Αντωνίου, ο Δήμαρχος Στυλίδας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπερχειάδας, ο ιερέας του χωριού μας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού μας και του Παλαιοχωριού. Επίσης ήρθαν στην εκδήλωση οι πρόεδροι των πολιτιστικών Συλλόγων Λουτρών Υπάτης, Κλειτσιωτών, Βράχας, Καρδιτσιωτών Φθιώτιδας, Στρώμης, Πετρωτού Δομοκού, συνδέσμου Ευρυτάνων Φθιώτιδας και Πελοποννησίων Φθιώτιδας. Παρών και ο πρόεδρος των Απανταχού Γαρδικιωτών.



Να σημειώσουμε, το ψητό κρέας ήταν προσφορά του Συλλόγου, ενώ οι χωριάτικες πίτες, ήταν προσφορά του εργαστηρίου "ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ".
Επόμενο "ραντεβού" θα είναι στο εκκλησάκι
της Αγίας Παρασκευής, στις 25 Ιουλίου!


Δεν υπάρχουν σχόλια: