Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ξεκινώντας το καλοκαιράκι...

Βρισκόμαστε στις αρχές του Καλοκαιριού και στο χωριό μας τα περισσότερα σπίτια είναι ανοικτά. Τα Σαββατοκύριακα ανεβαίνουν πολλοί έστω και για δυο μέρες για να ξεκουραστούν και να δροσιστούν. Τη Πέμπτη 23 Ιουνίου στη Λαμία, ο εκεί Σύλλογος γαρδικιωτών οργάνωσε όπως καθε χρόνο αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος που διατηρεί στη Λαμία για τις ανάγκες των συμπατριωτών μας. Δυστυχώς η προσέλευση ήταν ελάχιστη και μόνο δυο φιάλες αίματος κατατέθηκαν στη τράπεζα. Ο Σύλλογος προτρέπει όλους μας να συνδράμουμε σ’ συτη τη προσπάθεια και παρακαλεί όσους έχουν χρειασθεί αίμα να προσπαθήσουν το επιτρέψουν. Απ’ το χωριό ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Ιουλίου και η τριήμερη Εκδρομή του Συλλόγου για την Ήπειρο (περισσότερα για την εκδρομή σε επόμενη ανάρτηση). Στις αρχές Ιουλίου κυκλοφόρησε και το νέο φύλλο της εφημερίδας του Συλλόγου Αθηνών με περισσότερα σελίδες (από 6 που κυκλοφορούσε μέχρι τώρα, σε 8 σελίδες). Έχουμε την αίσθηση ότι μάλλον πρόκειται για έντυπο που απευθύνεται σε συνταξιούχους (αποκορύφωμα το μεταμοντέρνο ποίημα προς μια αφελή κυρία, κάποιου φίλου(?) του Γαρδικιού). Πολύ όμορφο το κείμενο του δάσκαλου Δημήτρη Κουτκια: «Οργανοπαίκτες Γαρδικιώτες στις δεκαετίες 1940-1970». Εντύπωση μας κάνει πάντα και η ανύπαρκτη (ή έστω η ελάχιστη) πληροφόρησης για ενέργειες του Συλλόγου της Λαμίας. Νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν και οι καλύτερες σχέσεις ανάμεσα στους δυο Συλλόγους.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην Αθήνα γιατί δεν ενημερώνει κανείς τους, το blog μας, για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν. Επίσης είχαμε ζητήσει να μας στέλνουν σε περίληψη τα όσα συζητούνται στο συναντήσεις τους ώστε να τα αναρτούμε (ασχολίαστα) ώστε να ενημερώνονται οι συγχωριανοί μας. Ζητάμε πολλά?

Το Σάββατο 9 Ιουλίου έπιασε φωτιά σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση έξω από τη Μακρακώμη, στο δρόμο προς το Καρπενήσι, η οποία έσβησε ύστερα από επέμβαση της πυροσβεστικής και δυο αεροσκαφών. Ας προσέχουμε τώρα το καλοκαίρι. Τέλος, με την απογραφή που στις 10-24 Μαΐου, στο χωριό μας απογράφηκαν 460 άτομα. Ουδέν σχόλιον!



Το κείμενο στην επάνω φωτογραφία είναι από τους στοίχους του τραγουδιού του Διονύση Σαββόπουλου «Καλοκαίρι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: