Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πολυσέλιδη και με χρώμα


Έφτασε στα χέρια μας η εφημερίδα του Συλλόγου. Εμφανισιακά, εκτός το μαύρο χρώμα, τυπώνεται και με μπλε. Ας ξεκινήσουμε με αυτά που διαβάσαμε και μας άρεσαν:

Ωραία τα κείμενα των δυο δασκάλων, του κ. Δημήτρη Κουτκιά για τους επαγγελματίες του χωριού μας στη δεκαετία 1960-1970 και του κ. Βασίλη Μαλούκου για τις εκκλησίες του χωριού μας. Τα δύο αυτά κομμάτια θα πρέπει να διαβαστούν από όλους τους Γαρδικιώτες. Υπάρχουν και  νέα που δεν τα ξέραμε.
α) Στο χωριό μας έφτασε καινούργιος αγροτικό γιατρός, ο Κωνσταντίνος Χατζής για να μείνει στο χωριό για ένα χρόνο. Ελπίζουμε να μην υπάρξουν Γαρδικιώτες που να του δημιουργήσουν προβλήματα… Understand guys?
β) Ο φίλος μας ο Νίκος Βασιλείου βρήκε χρήματα και ξεκίνησε τις εργασίες στο ξενοδοχείο. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά γιατί θέλουμε ξενοδοχείο στο χωριό.
γ) Ο Πάνος Κονταξής με δικά του έξοδα και εργασία κατασκεύασε στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας μια όμορφη πέτρινη βρύση. Μπράβο του.
δ) Διαβάσαμε και χαρήκαμε ότι ο Σύλλογος εκτός από mail έχει και site: www.gardikiomilaion.com. Προσπαθήσαμε να μπούμε αλλά μάλλον τώρα ανεβαίνει. Θα το περιμένουμε.

Τα υπόλοιπα news.
Διαβάσαμε για το πανηγύρια της Αγίας Παρασκευής και της Παναγίας, για το θέατρο στο χωριό και την εκδρομή του Συλλόγου στην Ήπειρο. Μια μόνο παρατήρηση μόνο. Με χαρά βλέπουμε δημοσιευμένα κείμενα από το blog μας. Θα παρακαλούσαμε αν είναι δυνατόν να αναφέρεται και η ηλεκτρονική διεύθυνση μας.
Και σ’ αυτή την εφημερίδα τα νέα για τον Λαμιώτικο Σύλλογο ήταν ελάχιστα.

Σ’ ένα σημείο της εφημερίδας είδαμε μια παρουσίαση για το βιβλίο ενός Παναγιώτη Λαθούρη από τη Στυλίδα. Να υποθέσουμε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του κτήματος «ΠΟΤΝΙΑ ΓΑΙΑ»? (κάντε κλικ ΕΔΩ)

Να τελειώσουμε με ποίηση. Ένα απόσπασμα από ποίημα που γράφτηκε για την εκδρομή του Συλλόγου στην Ήπειρο και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας.

Απ’ το Γαρδίκι φύγαμε
στα Γιάννενα να πάμε
και ‘κει τ’ απομεσήμερο
να πιούμε και να φάμε.

Ήταν Ιούλης και είχε οκτώ
μ’ έναν ευχάριστο καιρό
κι ήμασταν όλοι απ’ το Χωριό
μαζί κι οι φίλοι μας πενηνταδυό,
……..

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: