Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο χορός του Συλλόγου της Λαμίας

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Γαρδικιωτών της Λαμίας αποτελεί σημαντικό γεγονός για τη κοινωνία της Λαμίας και στιγμιότυπα παρουσιάζονται στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Και φέτος λοιπόν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ο χορός στο κτήμα ''ΠΑΣΙΑΚΟΥ'' στη Λαμία. Μόνο που όπως φαίνεται η κρίση άγγιξε και τους συμπατριώτες μας στη Λαμία. 

Η μεγάλη αίθουσα στο Κτήμα Πασιάκου, που άλλες φορές γέμιζε, φέτος είχε λιγότερο κόσμο. Παρ’ όλα αυτά όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ ξεφάντωσαν μέχρι το πρωί. Παρόντες ήταν ο παπάς του χωριού μας παπά-Σπύρος Κουρέλης και ο Δήμαρχος Μακρακωμης. Στα τραπέζια υπήρχε άφθονο κρασί και νοστιμότατα φαγητά: σαλάτες, τυρί, μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες και ψητό. 


Το γλέντι ξεκίνησε με το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου μας που παρουσίασε χορούς από τον τόπο μας. Με μια καταπληκτική ορχήστρα αλλά και με τιςι υπέροχες φωνές της Φιλιώς Πυργάκη, του Παναγιώτη Πετεινού και της Γιώτας Κοκκόρη η πίστα γέμισε από Γαρδικιώτες και φίλους του χωριού μας. Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί. Οι τελευταίοι έφυγαν στις 5:30 τα ξημερώματα.


Για άλλη μια φορά οι Λαμιώτες δημιούργησαν μια πετυχημένη εκδήλωση. Αν δε συνυπολογίσουμε την άσχημη οικονομική κατάσταση που περνά ο λαός μας, είναι πραγματικό κατόρθωμα να συγκεντρώσει ένας Σύλλογος ενός μικρού χωριού τόσο κόσμο. Μπράβο στο Διοικητικό Συμβούλιο και ευχόμαστε του χρόνου να υπάρχουν καλλίτερες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα μας έχει περισσότερο κόσμο η εκδήλωση. 


1 σχόλιο:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Υπάρχει ένα ρητό που λέει: η φτώχια θέλει καλοπέραση :)