Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Το Πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου


Φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ακούστηκε το κλαρίνο το Δεκαπενταύγουστο, κάτω από το πλάτανο της Παναγίας. Το πρωί έγινε λειτουργία στη εκκλησία της Παναγίας που γιόρταζε. Κι εφέτος πολλοί Γαρδικιώτες ήρθαν να ανάψουν ένα κερί στη χάρη της. Μετά τη λειτουργία ο Σύλλογος της Αθήνας είχε φροντίσει η ομάδα των μουσικών που έπαιξαν την παραμονή το βράδυ, να βρίσκονται κάτω από το υπεραιωνόβιο πλάτανο της πλατείας. Κι εκεί ξεκίνησε ο χωρός με τη «Ιτιά» και τον «Αετό». Άνθρωποι του Συλλόγου κερνούσαν στους παρευρισκόμενους τσίπουρο και λουκούμι. Συγχαρητήρια στο Σύλλογο για αυτή την εκδήλωση.

 
Θέατρο στο χωριό μας
του Παναγιώτη Τσικριπή

Την Κυριακή 19 Αυγούστου το βράδυ στην πλατεία της Παναγίας στο Γαρδίκι, δόθηκε θεατρική παράσταση από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μακρακώμης με πρωτοβουλία του συλλόγου των απανταχού Γαρδικιωτών. Μπροστά σ ένα πολυπληθές κοινό που γέμισε ασφυκτικά την πλατεία, παίχτηκε το έργο του Αλέκου Σακελάριου, "Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι" με απόλυτη επιτυχία. 


Οι θεατές που διασκέδασαν από την καλοπαιγμένη κωμωδία χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές της εκδήλωσης που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από όμοιες μεγάλων θιάσων.
Δημοσίευση σχολίου