Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Το Πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου


Φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ακούστηκε το κλαρίνο το Δεκαπενταύγουστο, κάτω από το πλάτανο της Παναγίας. Το πρωί έγινε λειτουργία στη εκκλησία της Παναγίας που γιόρταζε. Κι εφέτος πολλοί Γαρδικιώτες ήρθαν να ανάψουν ένα κερί στη χάρη της. Μετά τη λειτουργία ο Σύλλογος της Αθήνας είχε φροντίσει η ομάδα των μουσικών που έπαιξαν την παραμονή το βράδυ, να βρίσκονται κάτω από το υπεραιωνόβιο πλάτανο της πλατείας. Κι εκεί ξεκίνησε ο χωρός με τη «Ιτιά» και τον «Αετό». Άνθρωποι του Συλλόγου κερνούσαν στους παρευρισκόμενους τσίπουρο και λουκούμι. Συγχαρητήρια στο Σύλλογο για αυτή την εκδήλωση.

 
Θέατρο στο χωριό μας
του Παναγιώτη Τσικριπή

Την Κυριακή 19 Αυγούστου το βράδυ στην πλατεία της Παναγίας στο Γαρδίκι, δόθηκε θεατρική παράσταση από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μακρακώμης με πρωτοβουλία του συλλόγου των απανταχού Γαρδικιωτών. Μπροστά σ ένα πολυπληθές κοινό που γέμισε ασφυκτικά την πλατεία, παίχτηκε το έργο του Αλέκου Σακελάριου, "Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι" με απόλυτη επιτυχία. 


Οι θεατές που διασκέδασαν από την καλοπαιγμένη κωμωδία χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές της εκδήλωσης που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από όμοιες μεγάλων θιάσων.

2 σχόλια:

Ridi είπε...

ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΑΖΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ.
Καλό ήταν και εφέτος το πανηγύρι στις 14 Αυγούστου. Εκείνο που δεν είδα εφέτος είναι να κόβονται αποδείξεις!!!
Δηλ. όπως γράφεις, έχουμε 430 άτομα x 18 ευρώ = 7.740 ευρώ
Βάλε και κανένα 1000 ευρώ στη ξεφτίλα μπύρες-ποτά ΣΥΝΟΛΟ 8.740 ευρώ. ΑΕΡΑΣ!!!
Αυτό σε ένα κανονικό κράτος λέγεται ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ! Και μην μου πει κάποιος ΕΛΕΟΣ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.
Όχι ρε μάγκες ντροπή μου αλλά ντροπή όλων αυτών που παριστάνουν τους τιμητές των πάντων. Δηλ. κοροϊδεύουμε τους Υδραίους αλλά εμείς κάνουμε τα ίδια (ανάλογα με τα κυβικά μας).
Πέρυσι ο καρντάσης που είχε το κέτερινγκ είχε κουβαλήσει κανονικά ταμιακή και βάραγε συνέχεια, φέτος κουράζονταν ο Γιαννάκης να βαράει το ποσό?
Κόβονται συντάξεις, κόβονται μισθοί, πληρώνουμε για κάθε κωλόσπιτο στο χωριό μας τη μάνα μας και τον πατέρα μας, έχουμε ουρές ανέργων. Αλλά στα χωριά μας υπάρχει ασυλία-ασυδοσία. Μπας και πληρώσει κανείς τους ΦΠΑ ή εφορία. Θα τους κακοφανεί. Άσε να τα πληρώνουν οι μ@λ@κες που έρχονται από κάτω για παραθέριση.

a day to remember είπε...

Ποτέ δεν κόβαν αποδείξεις στα χωριά μας. Ποτέ δεν πλήρωναν εφορία. Πάντα όμως ήταν αγανακτισμένοι που δεν υπάρχει κράτος. Κι όλοι συνταξιούχοι.