Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Τα πρωτοβρόχια


Καλοκαίρι τέλος. Τα κεφάλια μέσα. Λίγοι έμειναν στο χωριό. Οι περισσότεροι γύρισαν στις πόλεις και μόνο τα Σαββατοκύριακα-αν βρίσκουνε συνταξιδιώτη για να μοιράζονται βενζίνη και διόδια-θα ανεβαίνουν στο χωριό. Ελπίζουμε ότι η λειτουργία του ξενοδοχείου να φέρει επισκέπτες στο Γαρδίκι.
Ο Σεπτέμβριος μας άφησε με βροχή. Έως το τέλος του μήνα είχε λιακάδα και ζέστη. Τη νύχτα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου προς Τρίτη 1 Οκτωβρίου ο καιρός άλλαξε. Έβρεξε καταρρακτωδώς όλο το βράδυ στο χωριό μας.  Ξεκίνησε με κεραυνούς από τις 9 το βράδυ μέχρι το πρωί. Πλημμύρισε ο τόπος, ξεχείλισαν τα ρέματα. Το πρωί της Τρίτης, συννεφιά και κρύο. Ξεκίνησε η εποχή για τα καρύδια και τα κάστανα.

-----//------

Επιτέλους free WiFi zone στο Γαρδίκι! Με φροντίδα της Περιφέρειας και του Δήμου και με τη συνεισφορά του Συλλόγου της Αθήνας, εγκαταστάθηκαν κεραίες που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του χωριού. Λειτούργησε από τον Αύγουστο. Προς το παρών έχει μικρή εμβέλεια και είναι αργό. Ελπίζουμε ότι θα βελτιωθεί και θα καλύπτει κάθε γωνιά του χωριού μας. Δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες. Όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν -Περιφέρεια, Δήμο, Σύλλογο- στην πραγματοποίηση αυτού του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: