Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πανικός και φόβος



Το βράδυ της Πέμπτης (25/9) προς Παρασκευή (26/9) είχαμε μπαράζ κλοπών σε σπίτια στα Πουγκάκια ενω λίγες μέρες πριν είχαν ανοίξει σπίτια στο Παλιοχώρι. Οκτώ σπίτια στη περιοχή Κέδρα, στην είσοδο του χωριού στα Πουγκάκια και άλλα τόσα περίπου στο Παλιοχώρι λεηλατήθηκαν από άγνωστους μέχρι στιγμής. Όπως μας ενημέρωσε η φίλη μας γαρδικιώτισα Γιάννα Σταμέλου-Κατσίνη (κατάγεται από τους Μαλκογιαναίους), η οποία έχει κατασκευάσει ένα πανέμορφο σπίτι στα Κέδρα, ήταν και το δικό της ένα απ’ αυτά που άνοιξαν. Το θέαμα που αντίκριζε κανείς μπαίνοντας ήταν τρομακτικό. Τα πάντα πεταμένα στο πάτωμα, ανοιγμένες ντουλάπες και κατεστραμμένα αντικείμενα. Και βέβαια έλειπαν τηλεοράσεις, στερεοφωνικά κ. α. Πανικός και φόβος απλώθηκε στα χωριά μας. Για την έρευνα ανέβηκε κλιμάκιο της Ασφάλειας Λαμίας το οποίο απλώς πήρε δακτυλικά αποτυπώματα .
Αγριεύουν τα πράγματα λοιπόν στη περιοχή. Είκοσι σχεδόν σπίτια ανοιγμένα σε μια εβδομάδα, δεν είναι κόλπο μεμονωμένων πορτοφολάδων. Εδώ πρόκειται για οργανωμένη ομάδα. Εκεί στη Σπερχειάδα, η Αστυνομία κι ο Δήμος μήπως ξυπνήσουν και ασχοληθούν σοβαρά με την ασφάλεια των απομακρυσμένων ορεινών χωριών; Και μην πιπιλίζουν τη καραμέλα «δεν έχουμε άντρες, δεν έχουμε βενζίνα για περιπολίες» κι άλλα τέτοια όμορφα. Τους θυμόμαστε κι όταν είχαν, τις παλιές καλές και πλούσιες εποχές, που έκλεψαν το ταχυδρομείο Γαρδικίου και δεν κουνήθηκε φύλλο. Λοιπόν ας κάνουν τη δουλειά για την οποία τους πληρώνουμε. Και να μην βολτάρουν στα χωριά μια φορά στις τόσες επισκεπτόμενοι καταμεσήμερο –περιπολώντας τάχα- τις ταβέρνες και τα καφενεία. Έτσι, για να συνεννοούμαστε. Κι ο φίλτατος Δήμαρχος Θύμιος, αντί να συμβάλει σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις τις πλάκας, σε χορούς και πανηγύρια ας έλθει σε επαφή με τους Κοινοτάρχες και με τους προέδρους των Συλλόγων για να δουν πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Όχι με λόγια και κουβέντα αλλά με υλοποιήσιμες προτάσσεις. Γιατί με τα μυαλά που κουμαντάρουν όλοι αυτοί, να προσευχόμαστε να μην έχουμε και θύματα. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡOΝ.


 ----//---

Έντυπο Γαρδίκι



Πήραμε και το νέο φύλο των «Γαρδικιώτικων Νέων»! Μας άρεσε το κείμενο της Κωνσταντίνας Μπαρπάτση «Ο νερόμυλος» που αναφέρεται και στην ιστορία του νερόμυλου του παππού της. Πληροφορηθήκαμε για την κατασκευή από το Σύλλογο της Αθήνας, μιας όμορφης πέτρινης βρύσης στην είσοδο του χωριού, στη διασταύρωση για Παλιοχώρι-Πουγκάκια. Για άλλη μια φορά θα το πούμε: μας αρέσει που παίρνουν φωτογραφίες από το blog μας, σε αντίθεση με το Σύλλογο που ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν μας έχει ενημερώσει για εκδηλώσεις και ποτέ δεν μας έχει στείλει φωτογραφίες. Θέλουμε όμως να γράφουν ότι προέρχονται από το blog μας. Και για να τους βοηθήσουμε, τους σημειώνουμε ότι πρέπει να γράφουν: «Φωτογραφία από το gardiki-news.blogspot.gr». Μόνο αυτές τις λίγες λεξούλες παρακαλούμε. Αλλιώς να μην μας κλέβουν. 
Θα κλείσουμε, με τι άλλο;;; Με ποίηση από τον ποιητή του Συλλόγου μας!!!
«Με τις σπατάλες κι αρπαχτές
με δανεισμούς ως και τα χθες
ξεπέσαμε σε αποικία
με αλματώδη ανεργία»

Καλά ε… Θεός ο τύπος!
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: