Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Το Τάμα ενός Γαρδικιώτη


Ένας Γαρδικώτης της διασποράς, ο Δημήτρης Τσατσάς που ζει στο Denver του Colorado της Αμερικής, πραγματοποίησε το τάμα που είχε κάνει. Να ξαναχτίσει το κατεστραμμένο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στα Μπαρτσέσια. (Διάβασε ΕΔΩ κι ΕΔΩ). Τη Κυριακή 31 Αυγούστου έγιναν τα εγκαίνια από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαο, του όμορφου, νέου, πετρόκτιστου ναού.
Πολλοί Γαρδικιώτες, αλλά και κάτοικοι της Στάγια κι από τ’ άλλα κοντινά χωριά βρέθηκαν στα εγκαίνια, όπου έψαλε ο βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας κ. Δημητρίου Μαντέ. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαγγέλης Σκαρμούτσος, οι αντιδήμαρχοι Βασίλειος Μπότσης και Αθανάσιος Καραγκούης, καθώς και οι πρόεδροι των Γαρδικιώτικων Συλλόγων Αθ. Νικολοδήμος και Κων. Χριστόπουλος.
Με το τέλος της λειτουργίας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας συνεχάρη τον κτήτορα ευχόμενος σ’ αυτόν και στην οικογένεια του υγεία και ευτυχία. Στη συνέχεια μίλησε κατασυγκινημένος ο Δημήτρης Τσατσάς για την αγάπη του για το χωριό, ευχαρίστησε δε όλους όσους βρέθηκαν εκεί, σ’ αυτή την ημέρα γιορτής. Στη συνέχεια όλοι κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο Ομιλαία όπου ακολούθησε δεξίωση. 
Ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς τον συμπατριώτης μας Δημήτριο Τσατσά για την προσφορά του στο τόπο μας.
Φωτογραφίες: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: