Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία

Το Σάββατο 23 Μαΐου με πρωτοβουλία του Γιάννη Βασιλείου, είχε προγραμματιστεί καθαρισμός των μονοπατιών που βρίσκονται στο Κεφαλάρι, στο ελατοδάσος του χωριού μας. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας υπέγραψε σχετική απόφαση και δόθηκε άδεια από το Δασαρχείο για την κοπή θάμνων και κλαδιών. Η εξόρμηση αυτή ανακοινώθηκε από το διαδίκτυο αλλά και με προσωπικές επαφές και ενημερώσεις. Δυστυχώς η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη.
Το καθάρισμα ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί του Σαββάτου από την αρχή του δάσους, ψηλά στον Αι Θανάση. Προχώρησαν περνώντας στα πλάγια της Αγίας Παρασκευής, συνέχισαν προς το Αεροδρόμιο για να καταλήξουν στα Κριάλια (στη καλύβα του Γλυκα). Μεγάλη διαδρομή και επίπονη δουλειά. Πρωτεργάτες στην προσπάθεια ο Γιάννης Βασιλείου, ο Θανάσης Σκαρμούτσος και ο Γιάννης Δουμουλιάκας.
Όπως μας εξήγησε ο Γιάννης Βασιλειου, θα υπάρξει και συνέχεια σε άλλες διαδρομές καθώς έχει φροντίσει να γίνει σηματοδότηση και χαρτογράφηση των διαδρομών για διευκόλυνση των επισκεπτών του χωριού μας που πεζοπορούν στο πανέμορφο δάσος μας. Μας τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνέχεια στον καθαρισμό σε άλλες διαδρομές. Πιστεύει ότι τέτοιες ενέργειες βοηθούν τους ενοίκους του ξενοδοχείου να έχουν εύκολη πρόσβαση στο δάσος. Και βέβαια η λειτουργία του ξενοδοχείου βοηθά και το χωριό μας. Τους επαγγελματίες κι όλους τους παραγωγούς που πουλάν τα προϊόντα τους στους ξένους.
ΜΠΡΑΒΟ σ’ όλους που σκέφτηκαν και πήραν μέρος στο καθαρισμό του μονοπατιού. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να είναι περισσότεροι και να βοηθήσουν σ’ αυτό και οι Σύλλογοι των Γαρδικιωτών.
------//------

Για τρίτη χρονιά…
Ο 3ος Ποδηλατικός Άθλος (συνολικού μήκους 250 χλμ) στα βουνά της Ρούμελης θα έχει αφετηρία όπως κάθε χρονιά, τη Σήραγγα Τυμφρηστού και θα περάσει από τους νομούς Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Φθιώτιδας. Θα πραγματοποιηθεί στις 4-5-6 και 7 Σεπτεμβρίου 2015
1η μέρα: Σπερχειάδα-Σήραγγα Τυμφρηστού-Πουγκάκια-Παλαιοχώρι–Σαράνταινα–Βρύση Αρβανίτη-Γραμμένη Οξυά.
2η μέρα: Γραμμένη Οξυά–Γαρδίκι-Αγ. Θεόδωροι-Κορυφή Γουλινάς-Πυροφυλάκιο-Δίλοφο-Άνω Καλλιθέα- Άνω Φτέρη-Κάτω Καμπιά-Φτέρη–Παλαιοβράχα-Άμπλας.
3η μέρα: Άμπλας–Λευκάδα-Κάτω Κανάλια–Μοναστήρι Ρούστιανη–Πίτσι-Γεφύρι Μουτζουράκη–Τυμφρηστός-Άγιοι Απόστολοι Βελούχι-Μεγάλη Κάψη-Μερκάδα-Σαλέ Λελούδα.
4η μέρα: Σαλέ Λελούδα – Μαυρίλο – Νεοχώρι – Παλαιόκαστρο – Πιτσιωτά- Περίβλεπτο – Δίκαστρο – Άγιος Γεώργιος.
Δημοσίευση σχολίου