Ποιοι είμαστε;


 

Εμ έλα ντε! Ποιοι είμαστε;

Για λεβέντες το συζητάμε. Λεβέντης 1,68 – ο πιο κοντός – και 1,74 ο ψηλότερος από τους δυο μας, δύσκολο να το παινευτεί κάποιος. Προσπαθούμε με συνεχή βελτίωση της διατροφής μας να ανεβάσουμε πόντους, αλλά άθροισμα μηδέν. Για λεβέντισσες, δεν πήραμε ακόμη στροφή, αλλά δεν ξέρεις αργότερα τι γίνεται… Νέοι είμαστε, όλο το μέλλον μπροστά μας είναι, μελετάμε και το «σύμφωνο συμβίωσης».

 

Ποιοι είμαστε;

Γαρδικιώτες (νέοι, έτσι!) της διασποράς. Γαρδικιώτες «εξ αίματος» και όχι εκ μεταγραφής. Με παππούδες και γιαγιάδες μονίμως αναπαυόμενους στη Τσούμα. Με ιδιόκτητες αγροικίες και προσωπικό στασίδι στις εκκλησίες του χωριού. Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πρώην κοινότητας Γαρδικίου (Καποδιστριακά: Δήμου Σπερχειάδας και Καλλικρατικά: Δήμου Μακρακώμης).

 

Ποιοί είμαστε;

Νέοι που αγαπάμε το χωριό μας και που με κάθε ευκαιρία δοκιμάζουμε το τσίπουρο του Θέου και το κρασί του Βασιλείου. Και το πρώτο χιόνι μας βρίσκει δίπλα στο αναμμένο τζάκι βλέποντας απ’ το παράθυρο τη Γουλινά. Με κέφι και κατάλληλο ντύσιμο βρισκόμαστε στο αποκριάτικο «πάρτυ» του χωριού μας. Και επειδή η  σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, σηκώνουμε στους ώμους μας τον επιτάφιο της Παναγίας, τη Μεγάλη Παρασκευή.

 

Ποιοί είμαστε;

Γαρδικιώτες που οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας δεν ήταν πλούσιοι, δεν ήταν κομματάρχες, δεν είχαν πρόσβαση στον Κρατικό ή κομματικό μηχανισμό, γι’ αυτό και δεν μπορέσανε να μας «τρυπώσουν» σε κάποια θεσούλα. Για ότι είμαστε –μεγάλο ή μικρό-το καταφέραμε μόνοι μας. Κι αυτό μας κάνει δυνατούς. Γι’ αυτό αρνούμαστε τη παροχή πιστοποιητικών «Γαρδικιωτοφροσύνης» απ’ όπου κι αν προέρχεται.

 

Ποιοί είμαστε;

Γαρδικιώτες που ελπίζουμε τα γεράματα να μας βρουν  να φυτεύουμε πατάτες, φασόλια και ντομάτες στο κηπάκι μας μπροστά απ’ το σπίτι μας και να πίνουμε νερό απ’ το Ντουβουρνά. Είμαστε δε τόσο αιθεροβάμονες, που ελπίζουμε ότι και τότε, στα γεράματά μας, θα συνεχίσουμε να γράφουμε στο blog του Γαρδικιού μας (ή ότι άλλο θα έχει ανακαλυφτεί τότε).

 

Ποιοί είμαστε;

Ε! τώρα καταλάβατε. Μην μας ξαναρωτήσετε λοιπόν…

Το μόνο που ζητάμε είναι την επιείκιτά σας για λάθη και παραλήψεις μας.

 

The “WEBMASTERS”