Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Το χαλάσαμε κι’ αυτό!

Το δάσος μας, με τα έλατα και τις οξυές, είναι από τα πιο όμορφα στην Ελλάδα. Πανέμορφα μέρη, όπου περιδιαβαίναμε απο μικροί όπως η Αγία Παρασκευή, του Παύλου η βρύση (Βαγγέλω), ο Αϊ Γιώργης, κ.α. αποτελούσαν σημεία αναφοράς για τους πατεράδες μας αλλά και για μας τους ίδιους.


Πριν από 3-4 χρόνια και στα «μουλοχτά» ξεκίνησαν μια διαπλάτινση του δρόμου από το Γαρδίκι προς την Άμπλιανη. Στο πέρασμα σαρώσαν τα πάντα! Εκοψαν έλατα, χάλασαν το υδαύλακα που ακολουθούσε το δρόμο (το γραφικό και στενό μεν αλλά βατό απο αυτοκίνητα δρόμο) και κατέστρεψαν ολοσχερώς το τοπίο στου Πάυλου τη βρύση. Ποιός την έκανε?


Είπαν ότι την έκανε η ΔΕΗ για να δημιουργήσει αιολικό πάρκο. Και δεν αντέδρασε κανείς, ούτε ο τότε Πάρεδρος, ούτε ο Σύλλογος, ούτε και εμείς οι κάτοικοι. Κάποιοι μουρμούριζαν ότι οι ανεμογεννήτριες θα ενοχλούσαν τις προβατίνες, και θα άλλαζαν την αισθητική του τοπίου στη Σαράνταινα. Πιθανόν να είχαν και δίκιο-για το τοπίο, όχι για τις προβατίνες-αλλά για την καταστροφή του δάσους δεν του ένοιαξε? Και τι έγινε τόσα χρόνια με Αιολικό Πάρκο?Δεν υπάρχουν σχόλια: