Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ένας χρόνος Γαρδίκι στο διαδίκτυο!


Ναι! Είμαστε ενός έτους. Και το χαιρόμαστε! Και το γιορτάζουμε! Ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο. Στις 21 Μαρτίου του 2008. Χωρίς να καταλαβαίνουμε τις απαιτήσεις που χρειάζονταν η προσπάθεια αυτή, αλλά και μη γνωρίζοντας τη δύναμη του μέσου. Γράψαμε το εισαγωγικό κείμενο με συνεχείς αλλαγές και γκρίνιες. Συζητήσεις, διαφωνίες και αποχωρίσεις! Φτάσαμε στο Φθινόπωρο, και ουσιαστικά τότε ξεκινήσαμε. Αρχές Νοεμβρίου πήραμε στα σοβαρά το blog.

Νομίζουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Μέχρι στιγμής έχουμε 2400 επισκέψεις. Μας έχουν αναφέρει σε τοπικά (Φθιωτικά) blogs και ιστοσελίδες. Έχουν συνδεθεί μαζί μας (με ling) 15 περίπου άλλα blogs. Μας συζητούν οι νέοι του Γαρδικιού αλλά και οι μεγαλύτεροι.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρώτα απ’ όλους το gantonet (τον Γιώργο Αντωνετσή). Το blog του ξεχειλίζει από Γαρδίκι. Το παρακολουθούμε καθημερινά περιμένοντας νέα ανάρτηση! Τον ευχαριστούμε για τη προσφορά του σε φωτογραφίες αλλά και ειδήσεις. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Ειδικά οι φωτογραφίες από το χιονισμένο Χριστουγεννιάτικο Γαρδίκι που μας έστειλε και δημοσιεύσαμε, μας απογείωσαν... Και ευτυχώς Γιώργο που δεν σε πήγαινε ο μπάρμπα Νίκος στη Φουρνά μικρό τα καλοκαίρια, γιατί μπορεί να κολλούσες εκεί. Μεγάλε Γιώργο, σ’ αγαπάμε και σου ευχόμαστε να είσαι καλά, να τρέχεις σαν τον άνεμο με την «εντούρο» σου και με το τζιπ σου, στα βουνά και στα λαγκάδια και να μας δίνεις όμορφες φωτογραφίες του τόπου μας. Αλλά και ειδήσεις απ’ αυτά που βλέπεις κι ακούς στο χωριό μας. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!


Θερμά ευχαριστούμε τον Γιάννη Τσικριπή, Μέσα από τη προσωπική του σελίδα του στο facebook, αλλά και από το group που δημιούργησε, μας έκανε γνωστούς, κυρίως στους νέους του χωριού μας. Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν μας διάβαζε ούτε η μάνα μας… Και ξαφνικά αποκτήσαμε κοινό! Γιάννη θα θέλαμε να μας δείξεις κι άλλες φωτογραφίες από την Κόπα-Καμπάνα με μαγιό (όχι με εσένα, αλλά με Βραζιλιάνες γκο…, ξέρεις!), αλλά και να μας στείλεις, φωτογραφίες από το χωριό και τις παρέες που μαζί αναβαίνετε, με σχόλια και νέα. Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!


Ευχαριστούμε τα παιδιά από το «εν γαρδικίω» για την συμπαράσταση και τις πληροφορίες που μας δίνουν. Η δουλειά που κάνουν με το blog τους είναι πολύ σημαντική. Σιγά-σιγά μας ξεδιπλώνουν την ιστορία του τόπου μας. Νομίζουμε ότι θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά απ’ όλους μας, στο Γαρδίκι. Έστω κι αν στο παρελθόν διαφωνήσαμε, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε μια ομάδα. Άλλωστε κοινός είναι ο στόχος: ΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ!


Ένα ευχαριστώ στον Γιάννη Κορέλη, για την σειρά των εκπληκτικών «Γαρδικιώτικων Χρονικών» που μας χάρισε (τα εξέδιδε ο πατέρας του στην αρχή, και αργότερα ο ίδιος), μαζί με τα βιβλία του Λ. Κορέλη και Θ. Τσαρού. Και είμαστε χαρούμενοι που δεν κορφολογεί τα 234,18 στρέμματα αμπελιού του θείου του στην Αμαλιάδα, αλλά τύπωσε τις παλιές αγιογραφίες της Παναγίας, κι έγραψε για τη «μάχη της Οξυάς», για «το Θέατρο στο Γαρδίκι», για τα «Γαρδικιώτικα Χάνια», για το «όνομα του Γαρδικιού»... Αν και σε μερικές απόψεις του δεν συμφωνούμε, θέλουμε πάντα να γράφει με το ίδιο χιούμορ και με τον ίδιο συναισθηματισμό! Γιατί έτσι βοηθάμε ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!


Τέλος ευχαριστίες οφείλουμε και στον Στέφανο Σταμέλλο, από τους Οικολόγους-Πράσινους της Φθιώτιδας, για την συνεχή, σοβαρή και με πληρότητα ενημέρωση, γύρω από οικολογικά θέματα της Φθιώτιδας. Τον παρακαλούμε να μας ενημερώνει κυρίως για θέματα που αφορούν την περιοχή μας. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε την προσπάθεια της ομάδας του για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.


Κλείνοντας το επετιακό σημείωμα, το μεγαλύτερο ευχαριστώ θα πρέπει να το πούμε στις μανάδες μας και τις γυναίκες μας, που για παραπάνω από ένα χρόνο, μας ανέχθηκαν να ντουμανιάζουμε στο τσιγάρο τις τραπεζαρίες και τα σαλόνια των σπιτιών μας, καίγοντας τραπεζομάντιλα, λερώνοντας χαλιά, και να γεμίζουμε τις κουζίνες κουτιά από πίτσες, και τενεκεδάκια μπύρας. Αλλά έτσι ξεκινούν την πορεία τους στην Ιστορία, οι Μεγάλοι Άνδρες!
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ

Δεχόμαστε ευχές

Αλλά και παρατηρήσεις, σχόλια.

Καλά και κακά...

Κυρίως στείλτε μας:

ΝΕΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ,

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ,

ΤΟΥΣ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Με την δική σας συμπαράσταση με τη δική σας γραφή. Στείλτε μας πληροφορίες ακόμη κι ανώνυμα.

7 σχόλια:

GIORGOS είπε...

ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΜΟΥΝ..........ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ........ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ .....ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.........ΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΕΤΣΗΣ

GIORGOS είπε...

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ. ΨΑΧΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ.ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΜΟΥ ΣΚΕΨΗ. ΑΝ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΕΙ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΤΟ MAIL MOY ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΥΨΕΙ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. gantone@yahoo.com

GIORGOS είπε...

ΛΑΘΟΣ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΜΑΙL MOY. gantonet@yahoo.com

Η προίκα της Ελένης είπε...

Πάντα καλά Νέα για το Γαρδίκι...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Σε όλους σας ευχές για καλά νέα και πολύ Γαρδίκι!

gardiki news είπε...

Παιδιά σας ευχαριστούμε για τις ευχές.
Ευχαριστούμε τον Γ. Κορέλη, τον "Mitsos" και τον "Πατριώτη", που μας έστειλαν ευχές με mail.
Ευχαριστούμε και τον Γ. Τσικριπή που για μιά ακόμη φορά ενημέρωσε τα μέλη του group, και συνδέθηκε μαζί μας με link απ' το facebook!