Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Η κοπή της πίταςΗ αλήθεια είναι ότι χάθηκε η περσινή μαγεία του show. Το συμβούλιο εμφανίστηκε «ενωμένο, δυνατό». Φέτος δεν είχαμε ούτε «τοιχία», ούτε εκλογές! Όλα κύλισαν ομαλά. Πιθανόν να συνέβαλε και πρόεδρος που διεύθυνε την συζήτηση, μια και ως συνταξιούχος δάσκαλος δεν σήκωνε και πολλά-πολλά. Έριχνε μια απειλητική ματιά σε αγορεύοντες και κοινό, ακινητοποιώντας τους πάντες. Στην εκδήλωση ήταν κι ο Δήμαρχος Σπερχειάδας, Νίκος Τζιβελέκας μαζί με το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Συμπαθής ο Δήμαρχος, απάντησε σε ερωτήσεις και εξέφρασε παράπονο ότι μια μικρή μερίδα Γαρδικιωτών, είναι αρνητική σε κάθε προσπάθειά του.

Παρ’ όλη την ηρεμία, έγινε μια προσπάθεια από τον φίλο μας τον Τσέτσο, να τινάξει στον αέρα την συζήτηση, επιτιθέμενος στον Δήμαρχο, αλλά αυτός δεν τσίμπησε...

Ο πρόεδρος, σεμνός και προσηνής, μίλησε κυρίως για το μουσείο, αφήνοντας από ευγένεια την κα Μαλκογιάννη να μας αναπτύξει εμβριθώς – έως λιποθυμίας, θα μπορούσα να πω - το θέμα της ασφάλειας των εκθεμάτων του μουσείου.

Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την παρουσία –μέρους, είναι αλήθεια- της οικογενείας Βασιλείου που για άλλη μια φορά, φρόντιζε επιμελώς για την οικονομική ενημέρωση των μελλών του Συλλόγου, «άμα τη αφίξη». Επίσης εντυπωσιακή ήταν φέτος και η παρουσία της TV-persona Diana(ς) Τσαντζάλου, που με τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στη τηλεόραση έχει κάνει το χωριό μας υπερήφανο, που την επέλεξε για σύζυγο ο ηρωικός Οδυσσέας!

Η πίτα λοιπόν κόπηκε, αλλά δεν μάθαμε σε ποιόν έπεσε το φλουρί. Έλειπε βασικό στέλεχος του blog απ΄ τη τελετή. Τρομάξαμε να μάθουμε κι αυτά τα λίγα νέα, γι’ αυτό κι αργήσαμε να αναρτήσουμε το θέμα (Ευχαριστούμε Κ.). Του χρόνου - να ‘μαστε καλά - θα κατέβουμε σαν «Σωματείο Blogers Γαρδικιώτών».

Τελειώνοντας, πρέπει να αναφέρουμε και την παρουσία των δυο παλιών αγαπητών δασκάλων του χωριού μας, του Αλέκου Μαλούκου (91 ετών) και του Δημήτρη Γαρδίκη που ήταν και πρόδρος του Συλλόγου.

Και του χρόνου λοιπόν με υγεία!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Υ.Γ. Και να μην ξεχάσουμε. Έγραψε ο πρόεδρος στην εφημερίδα «… δεν είναι σωστό να γίνονται σκωπτικά σχόλια για ορισμένα μέλη της Γαρδικιώτικης κοινωνίας, που ποτέ δεν έλειψαν από το Σύλλογο και ποτέ δεν έδωσαν τέτοια δικαιώματα…». Αγαπητέ μας πρόεδρε, στο blog αυτό γράφει ο καθένας μας, ότι νομίζει, ελεύθερα. Αρκεί να μην προσβάλει το ήθος και την εντιμότητα ατόμων, να μη βρίζει και συκοφαντεί. Σκωπτικά σχόλια γίνονταν και θα γίνονται πάντα. Άλλωστε αυτά ομορφαίνουν και την ζωή μας. Είναι γνωστό σ΄ όλους μας ότι στο χωριό «κατασκευάζονταν» από τους κατοίκους «Σάτιρες», που κογιονάρανε συμβάντα κι ανθρώπους. Κανείς δεν παρεξηγήθηκε.

«Το Γαρδίκι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: