Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ο δρόμος Καστρί-Μακρακώμη


Στο «δρόμο» της υλοποίησης μπαίνει ο οδικός άξονας Λαμία – Καρπενησίου. Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της εργολήπτριας εταιρείας, για την κατασκευή του τμήματος από την έξοδο Καστρίου έως την έξοδο Μακρακώμης. Το έργο (τμήμα του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου) έχει συμβατικό αντικείμενο 22.154.179 € και χρηματοδοτείται από το τομεακό ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών.
Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση αυτού του οδικού τμήματος. Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων είναι 9,6 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 3,1 αφορούν διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και τα 6,5 νέα χάραξη.
Πρόκειται να υπάρχουν 2+1 λώρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (με αλλαγή ανά διαστήματα από μία σε δύο και αντίστροφα) και κεντρική νησίδα με μεταλλικό στηθαίο.


Ακόμα πρόκειται να κατασκευαστούν δύο μεγάλες γέφυρες (Αρχανιόρεμα και ρέμα Μάκρης), δύο ισόπεδοι κόμβοι (Μάκρης και Μακρακώμης – Σπερχειάδας).
Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα ολοκληρωθεί ο δρόμος Λαμίας-Καρπενησίου. Προς το παρών κι μ’ αυτά τα λίγα χιλιόμετρα δρόμου θα μπορούμε να πηγαίνουμε γρηγορότερα και ασφαλέστερα στο χωριό μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: