Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Δεν μας τ’ άλλαξαν… Μας τα έκοψαν!


Μας πληροφόρησαν ότι Τρίτη (22/10), ανέβηκε στο χωριό μας ένα συνεργείο της ΔΕΗ και αποσύνδεσε την παροχή ρεύματος σε σπίτια που οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν πληρώσει το λογαριασμό. Δεν ξέρουμε σε ποιους έγινε διακοπή, αλλά μαθαίνουμε ότι τουλάχιστον δεν έγινε σε σπίτια μονίμων κατοίκων. Όχι ότι είναι ευτύχημα να ανέβεις στο χωριό τώρα το χειμώνα για Σαββατοκύριακο και να μην έχεις ηλεκτρικό! Δύσκολοι καιροί και το οικονομικά όλων πάνε από το κακό στο χειρότερο. Από την άλλη πλευρά όμως για να σου κόψουν το ρεύμα θα πρέπει να χρωστάς λογαριασμούς για περισσότερους από έξι μήνες. Και οι λογαριασμοί του χωριού είναι σχετικά μικροί. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση… Μετά το Γαρδίκι το συνεργείο πήγε προς τη Στάγια και το Κυριακοχώρι. Τελικά δεν μας άλλαξαν μόνο τα φώτα. Μας τα έκοψαν κιόλας...

Αν και μπαίνοντας  ο Οκτώβριος ο καιρός άλλαξε, με κρύο και βροχή, φαίνεται ότι ο μήνας θα μας αποχαιρετίσει με λιακάδες. Μαθαίνουμε ότι για το τριήμερο (Αγίου Δημητρίου-28ης Οκτωβρίου) το ξενοδοχείο θα είναι γεμάτο. Μπράβο στα παιδιά, τον Γιάννη και την Ισμήνη.

Ο Σύλλογος των Αθηνών, στα τέλη Νοεμβρίου σχεδιάζει επίσκεψη στο Κέντρο Μείζονος Ελληνισμού (Ελληνικός Κόσμος). Το ίδρυμα αυτό είναι ένα μοναδικό κέντρο πολιτισμού στη χώρα μας που πρέπει κάθε Έλληνας να επισκέπτεται.

Και αφού άλλα νέα προς το παρών δεν υπάρχουν, ας ξαναθυμηθούμε μια καλοπροαίρετη ερώτησή μας: τι γίνεται αδέρφια με εκείνη τη «Πότνια Γαία» και το οίκημα (Διαβάστε στο: http://gardiki-news.blogspot.gr/2010/04/blog-post.html). Μια ματιά που ρίξαμε το καλοκαίρι έλειπε η ταμπέλα. Να υποθέσουμε ότι την πήρε ο βοριάς, η την κατέβασε ο αναγραφόμενος ως ιδιοκτήτης κ. Π. Λαθούρης? Καμιά απαντησούλα μπορεί να έχουμε? Ξέρεται στα γνωστά: πως βρέθηκαν τα όρια του «κτήματος» και ποιος υπέγραψε για να τα επιβεβαιώσει και αν έχει άδεια το οίκημα? 

-------//------- 


Οι φλογέρες αποχρώσεις του κόκκινου

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και στο ένθετο «Ταξίδι» ένα πολύ ωραίο κείμενο για τη διαδρομή Γαρδίκι-Γραμμένη Οξιά. Με τίτλο «ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ-ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΞΙΑ. Απόδραση στο κόκκινο». Κάντε κλικ «ΕΔΩ» για να το διαβάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: