Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Νοέμβριος

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, έφτασε χωριό μας ένα λεωφορείο από την Αθήνα, με καμιά τριανταριά ορειβάτες και φίλους του βουνού. Συνέχισαν προς το καταφύγιο της Οξυάς όπου παρέμεινα και διανυκτέρευσαν εκεί. Τα η Κυριακή το πρωί η ομάδα ξεκίνησε πεζή από το καταφύγιο και διασχίζοντας τη κορυφογραμμή της Οξυάς, έφτασαν στη Σαράνταινα, κι από ‘κει πήραν το δρόμο για το χωριό περνώντας από την Αγία Παρασκευή.
Κατέληξαν στο ξενοδοχείο όπου έφαγαν, ξεκουράστηκαν και το απόγευμα έφυγαν για Αθήνα. Από την Τρίτη 5 Νοεμβρίου ο καιρός άλλαξε. Βροχή και κρύο. Ξεκίνησε ο χειμώνας στο χωριό μας.
Ο καιρός βελτιώθηκε το επόμενο Σαββατοκύριακο (10 Νοεμβρίου) αλλά λίγος κόσμος ανέβηκε στο χωριό. Η τελευταία ευκαιρία για τους ντόπιους να τελειώσουν τις προετοιμασίες του Χειμώνα. Τη Κυριακή ο παπά-Γιάννης λειτούργησε στο Άγιο Αθανάσιο. Ο καιρός ξαναχάλασε από το βράδυ της Κυριακής (12/11) προς τη Δευτέρα (12/11).
Ομίχλη, βροχή και κρύο. Η γνωστή εικόνα του χειμωνιάτικου Γαρδικιού. Άναψαν τα τζάκια. Τη Κυριακή 17 Νοεμβρείου ένα πούλμαν από τη Λαμία με 40 εκδρομείς έφτασε στο χωριό. περιδιάβηκαν τους δρόμους, τα σοκάκια και τις πλατείες κι επισκέφτηκαν το Μουσείο. Το μεσημέρι έφαγαν στο ξενοδοχείο και το απόγευμα επέστρεψαν στη Λαμία.
Μάθαμε ότι ο παπά-Γιάννης έχει αναλάβει να λειτουργεί σε τέσσερα χωριά. Παλιοχώρι, Γαρδίκι, Στάγια και Φτέρη. Αυτό σημαίνει μια φορά το μήνα παρουσία παπά στο χωριό μας. Το πρόβλημα του ιερέα γίνεται πιο δυσεπίλυτο.
 ------//-----

Βελτίωση του δρόμου
Από την Φτελιά, λίγο πριν από τα Κανάλια, και μέχρι το Γαρδίκι ο δρόμος στενεύει και είναι όλο στροφές. Σε πολλά σημεία το ασφάλτινο οδόστρωμα είχε καταστραφεί εδώ και χρόνια, καθώς επίσης υπήρχαν κομμάτια που είχαν υποστεί καθίζηση. Ο χειμώνας πλησίαζε και η διαδρομή θα γίνονταν επικίνδυνη. Ευτυχώς το φθινόπωρο ο Δήμος φρόντισε και στα κομμάτια που έλειπε η άσφαλτος προστέθηκε νέα και επίσης επισκευάστηκαν τα σημεία καθίζησης. Ο δρόμος δεν είναι τέλειος, αλλά έγινε αρκετά ασφαλής, ελπίζουμε όταν τα οικονομικά του κράτους μας το επιτρέψουν, να συνεχιστεί διανοίξει μέχρι το χωριό μας.
------//-----

Το διαδίκτυο

Δόθηκαν χρήματα, το ανακοινώσαμε κι ελπίζαμε να λειτουργεί. Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα με το wi-fi στο Γαρδίκι. Το περισσότερο χρόνο δεν δουλεύει. Η κοινότητα κι ο Σύλλογος θα πρέπει να φροντίσουν να αποκατασταθεί η λειτουργία του. Έχουν δοθεί χρήματα και είναι υποχρεωμένοι αυτοί που το εγκατέστησαν να το κάνουν λειτουργικό. Μην ξεκινήσουμε τη γκρίνια,

Δεν υπάρχουν σχόλια: