Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο χορός των Γαρδικιωτών της Λαμίας

Σε γλέντι της χρονιάς, για τη Λαμία, έχει εξελιχθεί ο χορός του Συλλόγου Γαρδικιωτών της Φθιώτιδας. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στην πολυτελή αίθουσα του Κτήματος Πασιάκου συγκεντρώθηκαν  –όπως κάθε χρόνο –  Γαρδικιώτες, αλλά και φίλοι του χωριού μας. Με την οικονομική κρίση στην οποία η χώρα μας έχει βυθιστεί, το να μαζευτούν τετρακόσια περίπου άτομα είναι κατόρθωμα.
Παρόντες ο πρόεδρος της Κοινότητάς μας Β. Σκαρμούτσος, ο παπα-Γιάννης, κι ο πρόεδρος του Συλλόγου της Αθήνας Αθ. Νικολοδήμος. Στην εκδήλωση ήρθε κι ο καλός φίλος του χωριού μας (Υπουργός Οικονομίας) Χρήστος Σταϊκούρας καθώς και ο βουλευτής Νικ. Σταυρογιάννης. Και βέβαια μαζί με τους Γαρδικιώτες ήταν ο Δήμαρχος Μακρακώμης Ευθ. Παπαευθυμίου, ο πρώην Δήμαρχος Νικόλαος Τζιβελέκας και οι Αντιδήμαρχοι.
Το γλέντι ξεκίνησε με την παρουσίαση από τη χορευτική μας ομάδα, παραδοσιακών χορών. Με τραγουδιστές τον Άρη Ντίνα, τη γνωστή μας από τον περσινό Αυγουστιάτικο πανηγύρι Ανδριάνα Μόκα και τον Αντώνη Κυρίτση. Κλαρίνο έπαιξε ο Σταυρός Κουσκουρίδας. Ένα από τα καλύτερα βιολιά, συνεργάτης της Δόμνας Σαμίου, ο Κυριάκος Γκουβεντας συμπλήρωνε την ορχήστρα.
Ο χορός κράτησε μέχρι το πρωί με δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια αλλά και λαϊκά - ρεμπέτικα. Και βέβαια το κέφι περίσσευε στις νεότερες ηλικίες. Πλούσιο το φαγητό, άφθονο το κρασί κι η τιμή των 15 Ε ήταν πολύ καλή.
Τελειώνοντας σημειώνουμε ότι απορία προκαλεί η συνεχείς απουσία, ορισμένων συμπατριωτών μας σε κάθε πρόσκληση του Συλλόγου. Είναι κάτι που το κάνουν και σε άλλες εκδηλώσεις για το χωριό μας και σίγουρα γίνεται όχι λόγω οικονομικής τους δυσπραγίας. Εμείς ας το καταχωρήσουμε προς το παρών σε αδιαφορία τους. Ας το προσέξουν αυτό πάντως…
Τα μέλη του συμβουλίου πρέπει να αισθάνονται ικανοποίηση για την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση. Με ανακοίνωση τους στο site του Συλλόγου ευχαριστούν όλους όσους βρεθήκαν στη Γαρδικιώτικη βραδιά και ανανέωσαν το ραντεβού για το 6ο «Αντάμωμα» το καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή.
Φωτογραφίες: Σύλλογος Γαρδικιωτών Φθιώτιδας, Γιώργος Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: