Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Οι τυχεροί του 3ήμερου

του Πάνου Τσικριπή
Τυχεροί όσοι μπόρεσαν το 3ήμερο (18-20 Ιουνίου 2016 ) της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος να απολαύσουν στο Γαρδίκι τις ομορφιές και τη δροσιά του χωριού μας, παρά τον δυνατό καύσωνα  των ημερών αυτών. Λαμπρές ημέρες και φεγγαρόλουστες, γεμάτες πυγολαμπίδες,  βραδιές - υπό τον ήχο των αηδονιών-, έδωσαν την ευκαιρία στους πολυπληθείς επισκέπτες να περάσουν ξέγνοιαστα και ευχάριστα, μακριά από την απελπιστική καθημερινότητα των πόλεων.
Ψυχοσάββατο η 18η Ιουνίου και ο παπά-Γιάννης λειτούργησε  στο κοιμητήριο «Άγιοι Πάντες», δίνοντας τη δυνατότητα στους συγχωριανούς,  ικανοποίησης των,  προς τους νεκρούς μας, υποχρεώσεων, με ένα καθολικό μνημόσυνο αλλά και εξατομικευμένη δέηση, κατά τη βούληση εκάστου.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου, ημέρα της πεντηκοστής, μετά την Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Απανταχού Γαρδικιωτών, όπως κάθε χρόνο, δοξολογία με αρτοκλασία.
Ακολούθως προσφέρθηκαν καφές σε όλους τους παρευρισκομένους (συγχωριανούς και φίλους) και  σε όλα τα καφενεία του χωριού μας. Στο ξενοδοχείο ‘’ΟΜΙΛΑΙΑ’’ που βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων, ο πρόεδρος του Συλλόγου  κ. Αθαν. Νικολοδήμος, εξέφρασε τις ευχές του για την μεγάλη γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: