Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

του Ιωάννη Ε. Κορέλη
Τελικώς οι εικόνες από την παλιά εκκλησία της Παναγίας, βρέθηκαν. Ο παπά-Σπύρος είχε φροντίσει να  τις μεταφέρει από την Αγία Παρασκευή. Όμως με το θάνατο του κάνεις δεν ήταν σε θέση να μας πει που ήταν. Ψάχνοντας, τις βρήκα, τις φωτογράφησα πρόχειρα. Αντιπαραβάλλοντας τις σημερινές φωτογραφίες (2017), με τις παλιές (του 1983), οι επιπλέον φθορές τους είναι σχετικά λίγες. Τώρα θα πρέπει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, η Κοινότητα και οι Σύλλογοι να τις φροντίσουν.
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε στο: 
"1838 - δια χειρός Κωνσταντινου..." 
(κάντε κλικ στον τίτλο)
-------//------

Πάντα με τον καλό μας λόγο…
Δυο υποσημειώσεις σχετικά με δυο κείμενα της εφημερίδας του Συλλόγου μας.
1. Διάβασα ένα ανυπόγραφο άρθρο για την δημιουργία «Μουσείου Εκκλησιαστικών Εκθεμάτων»! Μάλλον ήταν χιουμοριστικό άρθρο. Φανταστείτε! Δυο μουσεία στο χωριό μας: Λαογραφικό κι Εκκλησιαστικό. Μάλιστα… Το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα πάει για Εθνικής Αντίστασης! Και το μεθ’ επόμενο Μουσείο Σπληνάντερου και Κοκορετσιού. Έχουμε μέλλον. (Γι’ αυτό το θέμα θα επανέλθω)

2. Και μια παρατήρηση σχετικά με τα κείμενα της εφημερίδας. Σ’ ένα χωριό που έχει αρκετούς καθηγητές, δασκάλους, δικηγόρους, γιατρούς, ανθρώπους που «γράμματα γνωρίζουν», είναι δυνατόν το κύριο άρθρο της εφημερίδας να γράφεται από την συνταξιούχο συμβολαιογράφο Πόπη. Από πού ξεφύτρωσε η Πόπη και τη σχέση έχει με το χωριό μας. Διαβάζει κανείς τα προς δημοσίευση κείμενα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: