Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Το αντάμωμα των Γαρδικιωτών


Για τρίτη χρονιά φέτος οι απανταχού Γαρδικιώτες έδωσαν ραντεβού και συναντηθήκαν την Κυριακή 31 Ιουλίου στην κορυφή του Κεφαλαριού μας, στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Γαρδίκι. Ο καιρός ήταν πού καλός και ο κόσμος πολύς, Γαρδικιώτες, αλλά και φίλοι του χωριού μας πλημμύρησαν το χώρο γύρω από την εκκλησία. Η ημέρα ξεκίνησε με λειτουργία στο μικρό εκκλησάκι και μετά ο Σύλλογος Γαρδικιωτών της Λαμίας που είναι και ο διοργανωτής της εκδήλωσης, προσέφερε στους παρευρισκόμενους λουκούμι και τσίπουρο, θυμίζοντας παλιότερες εποχές που οι χωριανοί που μαζευόμασταν «στη χάρη της» δεχόμασταν τις περιποιήσεις της Βαγγέλως…

Μετά οι πανηγυριώτες κάθισαν κάτω από τα έλατα. Ο Σύλλογος είχε φροντίσει να στηθεί μια καντίνα απ’ όπου μπορούσε κανείς να αγοράσει σουβλάκια, λουκάνικα, μπύρες κι αναψυκτικά। Μαζίμε το φαγητό ξεκίνησε και το γλέντι. Ο χορός ξεκίνησε με τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου που περνώντας ανάμεσα στις παρέες, προχώρησε στη μικρή πίστα που είχε δημιουργηθεί κοντά στην εκκλησία και παρουσίασε χορούς από την περιοχή μας και από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και τιμώντας το επί σειρά ετών ιερέα του χωριού, αγαπητό σε όλους παπά-Σπύρο Κουρέλη, του απένειμε πλακέτα του Συλλόγου ευχαριστώντας τον, για την πολύτιμη προσφορά του. Μετά απ’ όλα αυτά ξεκίνησε το γλέντι που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και τοπικό κανάλι από τη Λαμία που μαγνητοσκόπησε την εκδήλωση. Ο Σύλλογος διαθέτει σε DVD την μαγνητοσκοπημένη εκδήλωση και όποιος θέλει να την προμηθευτεί να επικοινωνήσει με τα μέλη του Συλλόγου Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: