Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο Αυγουστος στο Γαρδίκι


του Ιωάννη Αναγνωστόπουλου
Την απολαυστική Θεατρική κωμωδία “ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΛΟ’’ του Σωτήρη Πανταζή, βασισμένη στο έργο του Ιταλού συγγραφέα Τζιοβάνι Γκουαρέσι παρουσίασε στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου του χωριού μας το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ. Το βράδυ της 20ης Αυγούστου 2011 τριακόσιοι πενήντα (350) και πλέον Γαρδικιώτες παρηκολούθησαν και καταχειροκρότησαν την παράσταση, ενώ παράλληλα έδωσαν συγχαρητήρια στα παρευρισκόμενα μέλη του Συλλόγου των Απανταχού Γαρδικιωτών κ। Βασίλειο Ράγκο, Κων/νο Τσικριπή, Ιωάννη Αναγνωστόπουλο και Ευαγγελία Βασιλείου Ρίζου। Αξίζουν συγχαρητήρια στην Γραμματέα του Συλλόγου κ. Ρίζου που ανέλαβε το συντονισμό του Συλλόγου με το θίασο και τη διευθέτηση του χώρου. Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ . Νικόλαο Βασιλείου που διέθεσε αφιλοκερδώς τις καρέκλες.
Σκηνοθεσία –Διασκευή του έργου έκανε ο ταλαντούχος ερασιτέχνης ηθοποιός κ. Κώστας Μέρας ο οποίος υποδύεται και το Δον Καμίλλο στο ομώνυμο έργο. Οι άλλοι παράγοντες είναι: Πεπόνε: Ανδρέας Γιαννέλος, Μάριο: Θάνος Τρούμπουλος, Ασπασία: Βιβή Ζαφείρη, Κυρία : Πένυ Μαγκλάρα, Τζούλια: Ελισσάβετ Παπαλέξη, Φλουράτος: Ανδρέας Ροδίτης, Νικολέττα: Γιώτα Κατσίκα και Καρδινάλιος: Αλέξανδρος Τζούνας.



Όπως κάθε 15αύγουστο έτσι και φέτος μαζεύτηκε πολύς κόσμος στο χωριό μας. Γέμισε η εκκλησία και η πλατεία. Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο κόσμο. Μετά τη λειτουργία μερικοί κάθισαν για καφέ και αναψυκτικό στου Μαντέ και στου Ανέστου, άλλοι πήγαν μέχρι το μαγαζί του Θέου και του Βασιλείου για φαγητό. Πολλοί έφυγαν το απόγευμα μια και η επόμενη ήταν εργάσιμη. Άλλωστε στο χωριό μας το γλεντήσαμε το Σάββατο. Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε το Σύλλογο για όμορφη βραδιά που μας χάρισε. Και του χρόνου να ξαναμαζευτούμε όλοι στο χωριό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: