Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση


Φωτογραφίες: Γιώργος Αντωνετσής-Πάνος Τσικριπής
(πληροφορίες Ι. Τ., Δ. Π. & Ι. Κ.)

Το Σαρόγλειο Μέγαρο κτισμένο το 1928, είναι από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα κτήρια της Αθήνας. Στεγάζει τη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε μια από τις πολυτελείς αίθουσες (στην αίθουσα Τερψιχόρη) αυτού του κτιρίου επέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012, και έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη πίτα, προσέφερε καφέ, αναψυκτικά και γλυκίσματα στους 160 και πλέον Γαρδικιώτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση κι έκανε έναν απολογισμό των όσων μέχρι τώρα έχουν γίνει.


Ποτέ άλλοτε δεν είχαν μαζευτεί τόσοι πολλοί στη κοπή πίτας. Και παρά το τσουχτερό κρύο, Γαρδικιώτες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του συλλόγου και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για την καινούρια χρονιά. Με τη παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου κόπηκε η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα και το φλουρί «έπεσε» στον  Ιωάννη Αν. Παπανάγνου. Του ευχόμαστε ευτυχία, χαρά και υγεία. Ο πρόεδρος Θαν. Νικολοδήμος μίλησε για το τι έκανε ο Σύλλογος στο χρόνο που μας πέρασε και τι προγραμματίζει για τη νέα χρονιά. Αμέσως μετά ο Κων Τσικριπής έκανε ένα οικονομικό απολογισμό, ο οποίος και εγκρίθηκε από την Ε. Δούκα ως μέλλους της Εξελεγκτικής Επιτροπή και από τους παρευρισκομένους.


Το λόγο πήραν κατόπιν κάποιοι συμπατριώτες μας που μίλησαν για το χωριό και το Σύλλογο. Στη συνέχεια δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε Γαρδικιώτες πρώην προέδρους του Συλλόγου, για την προσφορά τους. Στην εκδήλωση ήταν παρούσα η παλιά φρουρά των συγχωριανών μας στην Αθήνα: Λάκης Γαρδίκης, Παναγιώτης Νικολοδήμος, Δημ. Κουτκιάς, Τσία Γαρδίκη-Δούκα, Θ. Κούκος, Μαρία Πρωτοπαπά. Αισθητή η απουσία του δασκάλου μας Αλέκου Μαλούκου.

Η γιορτή έκλεισε με την ανταλλαγή απόψεων και την υπόσχεση ότι θα καταβληθεί απ' όλους κάθε δυνατή προσπάθεια για την μεγαλύτερη προσφορά στην γενέτειρά μας και στους ανθρώπους που κατοικούν εκεί σε θέματα πολιτιστικά, επικοινωνιακά και ψυχαγωγικά. Ήταν μια ακόμη απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου μας.


Ας το δούμε το θέμα με μια άλλη ματιά

Δεν πήγε κι άσχημα η εκδήλωση, αν θυμηθεί κανείς τα ρεζιλίκια άλλων χρόνων με τοιχία, πλακίδια, κουβέντες κάθε πικραμένου και επιθέσεις στον παρευρισκόμενο τότε Δήμαρχο. Πιθανόν να βοήθησε κι ο αγιασμός που έγινε στην αρχή της εκδήλωσης. Ερωτηματικά όμως δημιούργησε η απουσία ποιητών. Περιμέναμε ότι κάποιος θεράπων των Ελικωνίδων (της Ευτέρπης, της Θάλειας ή έστω της Πολύμνιας) θα μας απήγγειλε στίχους του. Ελπίζουμε να μην έγινε εσκεμμένα και να απολαύσουμε τους αγαπημένους ποιητές μας από  τις σελίδες της εφημερίδας μας, όπου περιμένουμε η περιγραφή της εκδήλωσης να γίνει έμμετρα. 


Στην αρχή μας άρεσε η ιδέα της απονομής αναμνηστικών πλακετών σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε πρόσωπα αγαπητά που προσέφεραν στο τόπο μας. Παρατηρούμε ότι αυτό εξελίσσεται σε happening κάθε εκδήλωσης Γαρδικιωτών. Ξεκινώντας από την εκδρομή στη Ήπειρο ο Σύλλογος μοιράζει πλακέτες. Πατριώτες με φειδώ τα βραβεία. Και γιατί έτσι χάνουν τη σημασία τους αλλά και γιατί σε λίγο θα εξαντληθούν οι προς βράβευση φίλοι μας και προβλέπω το Δεκέμβριο, εκεί κοντά στα Νικολοβάρβαρα, δεν θα μείνει άνθρωπος για βράβευση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: