Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Κυριακή πρωί στο Μουσείο


κείμενα: Παναγιώτη Τσικριπή
φωτογραφίες: Ιωάννη Κορέλη

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου των Απανταχού Γαρδικιωτών συνεχίστηκαν με την προγραμματισμένη και προαναγγελθείσα επίσκεψη στο νέο σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012.

Στο κόσμημα αυτό που καλύπτει 14,000 μ2 και στο οποίο εκτίθενται πάνω από 4000 αντικείμενα, τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το όμορφο κατ'αρχήν κτήριο του μουσείου που κτίσθηκε στον αρχαιολογικό χώρο "Μακρυγιάννη" μόλις 280 μέτρα από τον Παρθενώνα και στη συνέχεια τα εκθέματα.
Το άπλετο φυσικό φώς, τα διαφανή δάπεδα και οι καταπληκτικοί εκθεσιακοί χώροι συνθέτουν ένα από τα καλύτερα μουσεία. Ανάμεσα στα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει τις Καρυάτιδες, τα πανέμορφα γλυπτά της Ζωφόρου, τα αγγεία, τους αμφορείς, τον Μοσχοφόρο, την Πεπλοφόρο, τις Κόρες, την Σκεπτόμενη Αθηνά, τα γλυπτά των Αετωμάτων, την τέχνη στη ζωγραφική κ.α.
Η έμπειρη ξεναγός με άνεση, γλαφυρότητα και λεπτό χιούμορ, ξενάγησε τους επισκέπτες επί ένα δίωρο σε όλες τις αίθουσες εξηγώντας με λεπτομέρεια κάθε παράσταση σε γλυπτά ή ζωγραφική, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις όπως τούτο τόνισε στη λήξη της περιήγησης ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Νικολοδήμος.
Το φιλόξενο και προσιτό εστιατόριο βοήθησε στην ξεκούραση και την συνεστίαση των επισκεπτών σένα όμορφο περιβάλλον με θέα την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε το σύλλογο για το ευχάριστο και επιμορφωτικό Κυριακάτικο πρωινό.

Καλές Γιορτές σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους και μην ξεχνάμε την γενική συνέλευση του συλλόγου και το κόψιμο της πίττας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: