Καλά νέα για όλους τους
Γαρδικιώτες που είναι χρήστες του διαδικτύου. Ο Σύλλογος της Αθήνας κατάφερε να
πετύχει τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την δημιουργία υποδομής ώστε να
διατεθεί στους κατοίκους του Γαρδικίου ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όπως
μας πληροφόρησαν μέλη του Συλλόγου: «Υποβλήθηκε
αίτημα για την κατασκευή βάσεως στο Πάρκο Κεραιών στον Άγιο Θεόδωρο, για
την τοποθέτηση των μηχανημάτων που θα εξυπηρετούν τη λειτουργία του διαδικτύου,
προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει πρόσβαση στο INTERNET. Ήδη διατέθηκε πίστωση 1700
ευρώ και σύντομα αρχίζουν οι εργασίες» και «Τα 1.700 € αφορούν την κατασκευή βάσεως
στον Άγιο Θεόδωρο για τοποθέτηση της κεραίας που έχει αναλάβει ο Δήμος και έχει
μελετήσει το όλο έργο. Τα χρήματα διατέθηκαν από την Περιφέρια και ευρίσκονται
ήδη στα χέρια του Τοπικού μας Διαμερίσματος» .
Ζητήσαμε διευκρινήσεις αλλά
μάλλον δεν ήταν κανείς σε θέση να μας δώσει. Ρωτάμε λοιπόν:
- Σε ποιανού ακριβώς τα «χέρια» δόθηκαν τα money;
- Τι σημαίνει «1.700 € για την κατασκευή βάσης κεραίας»; Μπετά, εκσκαφές κ.α.;
- Τι κεραία είναι αυτή; Η τοποθέτηση στο ύψωμα των Αγιων Θεοδώρων κεραίας για wi-fi δεν θα καλύπτει περισσότερα από 150-250 μ. Ούτε ως τον Άγιο Κωνσταντίνο δεν θα φτάνει το σήμα. Πως θα φτάνει στο χωριό;
- Ο Σύλλογος, η Κοινότητα, ο Δήμος, η Περιφέρεια είναι σε θέση να μας ενημερώσουν τι είδους σύνδεση θα έχουμε; Δηλαδή θα έχουμε με δίκτυο οπτικών ινών ή δορυφορική ζεύξη ή τι άλλο;
- Με τι ταχύτητες θα δουλεύει το σύστημα; Σημειωτέον ότι οι ταχύτητες μεταφοράς στο δορυφορικό internet είναι μικρές και αρκούν πλέον μόνο για στοιχειώδεις λειτουργίες, πχ. email, και όχι για «σερφάρισμα»
- Υπάρχει προϋπολογισμός για το πόσο θα στοιχίσει το όλο εγχείρημα ή πάμε στα κουτουρού και ότι μας κάτσει;
- Μας ενημέρωσαν ότι η μελέτη έχει γίνει από το Δήμο. Έχει ο Δήμος τέτοια τεχνογνωσία; Ποιός θα κάνει στο Γαρδίκι την διαχείριση και την συντήρηση του δικτύου (administration/maintenance)? Οταν «κρεμάει» (stall) ο διακομιστής (router), θα τρέχει ο Τάσος να κάνει επανεκκίνηση (reboot);
- Η σύνδεση θα είναι με πάροχο τη Cosmote, Vodafone, HOL, Win κ.λ.π.;
- Σε περίπτωση δορυφορικής ζεύξης (μόνο οι Cosmote και HOL παρέχουν τέτοια), οι εταιρείες αυτές δεν κάνουν και την εγκατάσταση των μηχανημάτων;
- Πότε θα παραδοθεί το έργο;
- Επειδή η περιοχή έχει μπει και σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ευρυζωνικότητας (Διάβασε ΕΔΩ), μήπως θα έπρεπε να ενημερωθούμε τι γίνεται και πως προχωράει αυτό το πρόγραμμα.
Από πλευράς Συλλόγου, ο
οποίος και έκανε όλες τι ενέργειες για την εξεύρεση χρημάτων από τη Περιφέρεια, υπάρχει κάποιος που στοιχειωδώς να καταλαβαίνει απ’ όλα αυτά ώστε να παρακολουθεί
το τι γίνεται;
Τελικώς είναι περισσότερες
οι απορίες και οι ερωτήσεις από τα νέα…
2 σχόλια:
Προφανώς αυτός που έγραψε το άρθρο, θα πρέπει να είναι πολύ άσχετος και με το θέμα και με το internet και φυσικά δεν πρέπει να ζει στην περιοχή.
Καλό θα ήταν, ακόμη και τώρα, που έγραψε άσχετα πράγματα, να έρθει σε επαφή με τον Δήμο Μακρακώμης για να λύσει τις απορίες του σε ότι έχει σχέση με το internet που πρόκειται να εγκαταστήσει ο Δήμος στους Αγίους Θεοδώρους και το οποίο φυσικά δεν αφορά μονάχα το Γαρδίκι αλλά όλα τα χωριά της περιοχής, από το Πίτσι μέχρι το Περιβόλι.
Αγαπητέ μας φίλε
Χαιρόμαστε γιατί κάποιος «σχετικός» μόνιμος κάτοικος της περιοχής, επικοινωνεί μαζί μας. Δεν καταλαβαίνω τι σε πείραξε στο κείμενο; Δεν είμαστε σχετικοί και για αυτό ρωτάμε.
Ας πάρουμε από την αρχή για να δούμε τι άσχετα πράγματα ρωτάμε:
Ποιος διαχειρίζεται τα χρήματα; Με αυτά τα λεφτά τα έργα ως ποιο σημείο θα γίνουν; Τι είδους κεραία είναι αυτή και ως που θα φτάνει το σήμα; Τι είδους σύνδεση και τι ταχύτητες θα έχουμε; Εάν υπάρχει τεχνογνωσία αυτών που διαχειρίζονται το έργο, ποιος θα προσέχει και θα συντηρεί το σύστημα; Ποιος είναι ο πάροχος και πότε θα παραδοθεί το έργο.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣΧΕΤΕΣ. Αυτές τις ερωτήσεις κάνει κάθε κανονικός άνθρωπος όταν πάει να αγοράσει μια σύνδεση. Τις ίδιες ερωτήσεις θα κάνει και κάθε πιτσιρικάς του γυμνασίου όταν πάει να κάνει σύνδεση. Εμείς γιατί να μη ρωτάμε; Η όλη σύνδεση αφορά το χωριό μας. Θίγουμε κανέναν με τις ερωτήσεις αυτές; Προσβάλουμε κάποιον συμπατριώτη μας; Στο τέλος για να προστατέψουμε το σύλλογο που φρόντισε για όλα αυτά προτείνουμε να υπάρξει κάποιος Γαρδικιώτης που να γνωρίζει και να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου.
Φίλε μας εμάς δεν μας ενδιαφέρει το Πίτσι, τα Κανάλια ή τα Πουγκάκια. Εμείς θέλουμε το χωριό μας να είναι στο δίκτυο.
Τέλος με τις ερωτήσεις μας απευθυνόμαστε σε κάθε άνθρωπο που έχει σχέση με το αντικείμενο και ζητάμε απαντήσεις. Τώρα αν αυτός είναι ο Δήμος, ο Υπουργός, ο Βουλευτής δεν μας νοιάζει. Να ενημερωθούμε θέλουμε όλοι μας. Θα χαρούμε και θα δημοσιεύσουμε κάθε απάντηση. Σε ευχαριστούμε πάντως για την επικοινωνία.
Δημοσίευση σχολίου