Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η πρωτοχρονιά του 2013


Το Σάββατο (29/12) ο καιρός άλλαξε και ξεκίνησε χιονιάς. Απότομη η αλλαγή του καιρού. Γύρω στις τέσσερις το απόγευμα το είχε στρώσει στις σκεπές των σπιτιών. Το βράδυ ο Νεκτάριος Γιαννάκος μας στέλνει μια θαυμάσια φωτογραφία (είναι η φωτογραφία της εισαγωγής). Η συνοικία της Παναγίας, νύχτα με το χιόνι να πέφτει. Φωτογραφία-διαφήμιση για το Γαρδίκι!
Τη Κυριακή (30/12) το χιόνι σταμάτησε. Λίγος κόσμος έμεινε στο χωριό για να περάσει τη Πρωτοχρονιά. Λιγοστοί και οι άνθρωποι στις δυο ταβέρνες του χωριού μας. Τη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τελευταία μέρα του χρόνου, ελάχιστη είναι κίνηση στους δρόμους. Από νωρίς το βράδυ μαζεύονται όλοι στα σπίτια δίπλα στο τζάκι για να υποδεχτούν το νέο χρόνο.
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ του 2013. Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η πρωτοχρονιά που οριοθετεί την νέα εποχή στο χωριό μας. Περισσότερο από μισό αιώνα από την εποχή που ο Κώστας Ντούβλης έστησε το μικρό ξενοδοχείο του στο χωριό μας, λειτουργεί μια νέα σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα. Και είμαστε περήφανοι γι αυτό. Κατά τ’ άλλα, όλα κύλησαν ήρεμα τη Πρωτοχρονιά. Με συννεφιά, κρύο και δέκα περίπου πόντους χιόνι. Λειτουργία δεν έγινε, αλλά θα υπάρχει παπάς των Θεοφανίων, του Αγίου Ιωάννη και στις 18/1 του Αγίου Αθανασίου.
Το blog μας, θέλει να ευχαριστήσει το δάσκαλο Βασίλη Μαλούκο και όλο το εκκλησιαστικό συμβούλιο, γιατί χάρη στις συνεχείς προσπάθειες τους, κατάφεραν στο Γαρδίκι να υπάρχει παρουσία ιερέα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ελπίζουμε ότι Κοινότητα, Εκκλησιαστικό συμβούλιο και οι Συλλογοι των Αθηνών και της Λαμίας να ενεργοποιηθούν ώστε το χωριό μας να αποκτήσει παπά.

Πατριώτες
Καλή Χρονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: