Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Άγγιξαμε τους 1000!

Σχεδόν ξημέρωσε. Ήταν 5:30 όταν έφυγαν οι τελευταίοι Γαρδικιώτες από το «Κτήμα Πασιάκου». Δεν ήταν και λίγες οι ώρες του γλεντιού. Από τις εννιά το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαρτίου, άρχισαν να γεμίζει από κόσμο ο χώρος. Με τη σκέψη στη περσινή συγκέντρωση, όπου η συμμετοχή ήταν μικρότερη του αναμενομένου (με αιτία την οικονομική κρίση), τα μέλη του Συλλόγου φέτος ξεκίνησαν με περισσότερο τρέξιμο την προσπάθεια. Έτσι κατάφεραν να πλημμυρίσει από Γαρδικιώτες κι από φίλους του χωριού μας η αίθουσα. Πάνω από 850 προσκλήσεις μοιράστηκαν. Αριθμός ρεκόρ. Υπήρξαν παρέες που φτάνοντας στο κέντρο δεν εύρισκαν θέση για να καθίσουν κι έφευγαν. 
 Στην εκδήλωση παρακάθισαν ο Δήμαρχος μας Ευθύμιος Παπευθυμίου, αρκετοί αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου μας, του Δήμου Λαμίας και Δήμου Στυλίδας, ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Ταιβλέκας, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της κοινότητάς μας και ο πρόεδρος της κοινοτητας του Σταυρού Λαμίας. Παραβρέθηκαν οι σύλλογοι: Πετρωτού Δομοκού, Καρδιτσιωτών Φθιώτιδας,, Κλειτσιωτών, Λουτρών Υπάτης, Νεοχωρίου Υπάτης,  Κτηνοτρόφων Δυτικής Φθιώτιδας, Σταυρού, Στύρφακας και ο Σύλλογος Γυναικών Σπερχειάδας. Με τους πρώτους ήχους του κλαρίνου του Παναγιώτη Πλαστήρα ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς η χορευτική ομάδα του Συλλόγου. Παρουσίασαν χορούς της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και για πρώτη φορά της Θράκη. Επίσης για πρώτη φορά χόρεψαν και μικρά παιδιά που ήταν μέλη του χορευτικού. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, βράβευσε τα Γαρδικιωτόπαιδα που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Α.Ε.Ι. και τα Α.Τ.Ε.Ι. το 2012 και απένειμε τιμητική πλακέτα στη τραγουδίστρια Φιλιώ Πυργάκη. Αμέσως μετά άρχισε το γλέντι. Πρώτοι στο χορό βρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Χριστόπουλος, ο Δήμαρχος Μακρακώμης Ε. Παπευθυμίου, ο Ν. Τζιβελέκας, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μπότσης και τα μέλη του Συλλόγου. 
 Η ορχήστρα αποτελούνταν από τους Παναγιώτη Πλαστήρα στο κλαρίνο και στο τραγούδι τους: Σταύρο Τσαλάγκα και τη  Φιλιώ Πυργάκη. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε κάποια στιγμή του γλεντιού η καλή τραγουδίστρια των δημοτικών μας τραγουδιών η Φιλιώ Πυργάκη, σηκώθηκε από το πάλκο και ενθουσιασμένη χόρεψε ένα τσάμικο.  Η τιμή της πρόσκλησης  φέτος ήταν μόνο 15 € αλλά το φαγητό και η εξυπηρέτηση θαυμάσια.  Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος της Λαμίας απέδειξε τις καταπληκτικές ικανότητες που έχει στην οργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων. Όταν σε περίοδο οικονομικής κρίσης μαζεύεις περίπου εννιακόσια άτομα δεν είναι μικρό πράγμα. Μπράβο τους.
 Μια παρατήρηση μόνο. Αυτή τη μόδα με τις τιμητικές πλακέτες που έχει ξεκινήσει με τους Συλλόγους μας να την προσέξουμε… Είναι μη αναστρέψιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: