Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει…

Ο φετινός χειμώνας δεν ήταν ιδιαίτερα βαρύς στο κάμπο, αλλά στα βουνά μας –και στο Γαρδίκι βέβαια-έπεσε αρκετό χιόνι. Από τις αρχές του Δεκέμβρη κάθε δεκαπέντε μέρες χιόνιζε, αλλά ευτυχώς χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στο δρόμο. Έτσι ήταν πολλοί οι συμπατριώτες μας που ανέβαιναν τα Σαββατοκύριακα και χαίρονταν το χιονισμένο χωριό μας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Συλλόγου
Όπως είχαμε γράψει, τον Ιανουάριο επανεξελέγη το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο με μικροδιαφοροποιήσεις. Έτσι έχουμε:
   Πρόεδρος         Θανάσης Νικολοδήμος
   Αντιπρόεδρος   Κώστας Τσικριπής
   Ταμείας              Κ. Κωστοπέτρος
   Γραμμματέας   Ευαγγέλια Ρίζου-Βασιλείου
   Μέλη                  Βασίλης Ράγκος
                               Γιάννης Αναγνωστόπουλος
                               Γ. Μενάγιας
Η Ντίνα Τσάντζαλου αν και ήταν στη πρόταση για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν βρίσκεται στη νέα σύνθεση. Θα παραμείνει υπεύθυνη του Μουσείου μας. Για άλλη μια φορά ευχόμαστε στα μέλη του Δ.Σ. επιτυχία σε κάθε προσπάθεια τους.

Το ξενοδοχείο ξεκίνησε
Λειτούργησε επιτέλους το ξενοδοχείο. Δωμάτια και χώροι άνετοι και λειτουργικοί αποτελεί στολίδι για το χωριό μας. Δεν τελείωσαν το εστιατόριο και η καφετέρια, αλλά τα δωμάτια είναι σε πλήρη λειτουργία. Φαγητό προς το παρόν καλύπτεται από την ταβέρνα του Βασιλείου στο Αϊ Θανάση. Όπως μας πληροφορούν το Πάσχα θα έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες και θα είναι σε λειτουργία όλα τα τμήματα. Προλάβετε από τώρα και κλείστε δωμάτια για να κάνουμε ανάσταση στο χωρίο μας!

Τα Καρναβάλια…
Για 55 χρόνια ήταν σ’ όλους μας γνωστό το Καρναβάλι της Μακρακώμης με τους «Ινδιάνους». Και βέβαια ζήλεψε η Σπερχειάδα και οργάνωσε δικό της καρναβάλι. Μ’ αυτές τις δυο πόλεις έτσι γίνεται συνέχεια, ότι γίνεται στη μία αμέσως το συναντάμε και στην άλλη. Δε μας ενοχλεί αυτό, τη πλάκα τους κάνουν. Εκείνο που σταματά το χαβαλέ είναι οι επιμονή μερικών τύπων κι από τις δυο πλευρές του Σπερχειού να τσακώνονται για το όνομα και την έδρα του Δήμου. Η χώρα μας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση κι αυτοί το χαβά τους. Η καλύτερη λύση –για να σταματήσει ο ανταγωνισμός-είναι να μεταφερθεί η έδρα στον Άγιο Γεώργιο και να ονομασθεί Δήμος Τυμφρηστού για να ησυχάσουμε όλοι μας.
Εμείς πάντως ψηφίζουμε το Καρναβάλι της Λευκάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: