Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Οι δράσεις της 11ετούς πορείας


Έντεκα χρόνια σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο είναι παρά πολλά. Συνήθως φέρνουν κόπωση και αδιαφορία. Στους συμπατριώτες μας που ζουν στη Λαμία και βρίσκονται στη διοίκηση του εκεί Συλλόγου Γαρδικιωτών συμβαίνει το αντίθετο. Κάθε χρόνο εμφανίζονται με καινούργιες ιδέες και με καλύτερες εκδηλώσεις. Ας δούμε ένα σύντομο απολογισμό των έντεκα χρόνων.
Πραγματοποίησε στο χωριό ενημερωτικές συναντήσεις με θέματα τον καρκίνο των γυναικών, από ομάδα γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας. Πρόβαλε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια της Κεντρικής Ελλάδας και φρόντισε να μεταδοθούν οι εκδηλώσεις μας από την τηλεώραση. Δόθηκαν χρήματα για συντήρηση των εκκλησιών του χωριού και της Κουτσούφλιανης και για την κατασκευή του ναού των Κουρελέικων. Επίσης προσφέρθηκε οικονομική βοήθεια σε άτομα και οικογένειες του χωριού. Δημιούργησε από το 2005, Τράπεζα Αίματος. Καθιέρωσε το Αντάμωμα των Γαρδικιωτών στην Αγία Παρασκευή. Ανακαινίστηκαν με χρήματα των μελών οι βρύσες Ντουβουρνά και Ανέζας και κατασκευάστηκε κιόσκι στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Με χρήματα του Συλλόγου έγινε ένα πέτρινο κιόσκι-ψησταριά στο χώρο της Αγίας Παρασκευής. Οργάνωσε με τη συμμετοχή των συγχωριανών μας  χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χωρών και το εξόπλισε με 20 παραδοσιακές φορεσιές. Κατασκεύασε ιστοσελίδα για το Γαρδίκι και την ανέβασε στο διαδίκτυο.
Φέτος λήγει η τριετής θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γαρδικιωτών της Λαμίας. Την Τετάρτη 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 και ώρα 5-7 το απόγευμα  στη μεγάλη αίθουσα του καταστήματος “ABANTAZ στα Γαλανέικα (απέναντι από τον Άγιο Αθανάσιο) θα γίνει γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και Ελεγκτικής Επιτροπής .Θα προσφερθεί καφές, τσίπουρο και αναψυκτικά.
Ευχόμαστε και το νέο συμβούλιο να είναι δημιουργικό και ελπίζουμε σε στενότερη συνεργασία των δυο συλλόγων μας,  της Αθήνας και της Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: