Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Περιφερειακά» Νέα


Συνεχίζεται το αλληλοφάγωμα μεταξύ Σπερχειάδας και Μακρακώμης. Η μάχη γίνεται –και μέσω των τοπικών εντύπων-για το πώς θα λέγεται ο Δήμος,  που θα είναι η έδρα και πάντα με την προοπτική να ξαναγυρίσουμε στα παλιά. Και γράφουν οι Μακρακωμίτες στην εφημερίδα του Συλλόγου τους, τον «Αχιλλέα»: «… οι δυο κωμοπόλεις είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έτρεφαν αδερφικά συναισθήματα, για λόγους που οι νεότεροι δεν ξέρουν και οι παλαιότεροι δεν θυμούνται».
Μεγάλη πλάκα έχουν. Μισούνται αλλά δεν ξέρουν γιατί! Γι’ αυτόν το λόγο θέλουν ο Δήμος να ξαναχωρισθεί στα δύο, σε Δήμο Μακρακώμης που «…να περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Μακρακώμης, τον Δήμο Αγίου Γεωργίου και τη κοινότητα Τυμφρηστού ο δε άλλος ότι προτείνουν οι ενδιαφερόμενοι». Αυτά από τους Μακρακωμίτες, γιατί οι Σπερχειαδίτες έχουν ξεκινήσει άλλη φάμπρικα. Προτείνουν και προσκαλούν –μεσω διαδικτύου-τα χωριά του πρώην Δήμου Υπάτης να ενωθούν με τον υπάρχοντα Δήμο Μακρακώμης, ούτως ώστε να είναι κι αυτοί έτοιμοι όταν με το καλό γίνει η περιοχή Κούγκι, να έχουν καβατζόσει έναν ακόμη Δήμο για να δικαιολογούν την αυτοτέλεια. Κι όλα αυτά για να μπορούν οι τοπικοί «παράγοντες» να ρουσφετολογούν και να μπουρδολογούν αραχτοί με τις φραπεδιές τους, στις πλατείες των δυο χωριών τους. Οι βλαχοδήμαρχοι της Βιλαρίμπα και του Βιλαμπάχο. Ε, λοιπόν πάρτε το απόφαση, δεν σωζόμαστε με τίποτα σ’ αυτή τη χώρα! Έχουμε μπλέξει άσχημα.
------//-------
Ιστορίες δρόμου…
 Το Νοέμβριο του 2011 γράφαμε ότι «εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η κατασκευή του οδικού άξονα:  Παλιοχώρι-Πουγκάκια-Ράχες Τυμφρηστού» (κάντε κλικ ΕΔΩ και διαβάστε). Μετά από δυο χρόνια πληροφορούμαστε ότι: την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο «η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του δασοτεχνικού έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ - ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ». Δεν το λες και προώθηση express. Ας είναι, δεν μας πειράζει, αρκεί να γίνει. Είναι ένα έργο βελτίωσης του δρόμου που μα οδηγεί από τα Πουγκάκια στις Ράχες Τυμφρηστού. Είναι μια φανταστική διαδρομή που την απολαμβάνεις… καταστρέφοντας το αυτοκίνητό σου. Ας ελπίσουμε ότι κάποτε ο δρόμος θα γίνει βατός για κάθε αυτοκίνητο. Και βέβαια από την έγκριση «Σύναψης Προγραμματικής… κλπ» ως την παραχώρηση κονδυλίων και έναρξης εργασιών, ας μην γελιόμαστε, υπάρχει πολύς «δρόμος».
------//-------

Μπράβο στους Συλλόγους
 Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μακρακώμης τοποθέτησαν βαρέλια-κάδους στα σχολεία της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης για να συγκεντρώνουν το καμένο λάδι από το τηγάνισμα. Απ’ ότι μάθαμε το λάδι τηγανίσματος φράζει και καταστρέφει την αποχέτευση (όταν το χύνουμε στο νεροχύτη). Επίσης είναι και απ’ τα πιο ρυπογόνα για το οικοσύστημα. Υπάρχουν εταιρείες στην Ελλάδα που τα χρησιμοποιημένα λάδια τα μετατρέπουν σε βιοντίζελ και βιολιπαντικά. Πραγματικά πρωτοποριακή και άξια επαίνων η προσπάθεια των πολιτών του Δήμου μας. Ας συμβάλουμε κι εμείς στη προσπάθεια αυτή.
Και μια παράκληση προς το Δήμο μας. Ας τοποθέτηση στο χωριό μας δυο-τρεις μπλε κάδους ανακύκλωσης (χαρτιών-πλαστικών-μεταλλικών αντικειμένων κλπ).

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Φίλε μου καλά τα λες και τα σκέφτεσαι μονο που δεν είναι ετσι στην πράξη.!
Ούτε η Σπερχειαδα ούτε η Μακρακωμη μπορούν να κάνουν δυο δήμους στην περιοχη;; δεν γινεται πρακτικα.!
Για τον απλο λογω οτι και η δυο πλευρες του Σπερχειου; ειναι πλεον κάτω απο 10.000 κατοικους.! και οροινοι δημοι δεν γίνονται απο καμιά κυβέρνηση.!
τωρα αυτα που λεει μια ομαδα της Μακρακωμης για δυο δημους;; ειναι ονοιρο θερινής νυκτος.! και προσπαθούν άπλα να δειξουν οτι εδιαφερονται για την Μακρακωμη; για να πάρουν κανένα ψήφο στης εκλογές που έρχονται! τωρα το θεμα της ενσωμάτωσης της Υπατης ειναι εντελώς άλλο θέμα! δεν σκεφτείτε η Σπερχειαδα έτσι όπως το γράφεις στο άρθρο σου! την Υπατη την θέλουμε για αλους πόλους λογούς! οχι ομως για αυτόν! και το θέμα της Ύπατης το εφεραν δημοτικοι σύμβουλοι απο την Μακρακωμη στο ΔΣ και οχι απο την Σπερχειαδα! Τώρα βεβαία δεν θα σου πω τους λογούς από εδώ γιατί θέλουμε την Υπάτη σε δυο γραμμές..
Παντός ο δήμος μας πρέπει να μεγαλώσει για άλλους λογούς;;;;
Τέλος: αυτη την στιγμη η Σπερχειαδα και η Μακρακωμη είναι πολύ ποιο ενωμένες για πρώτη φορά μετά απο 70 χρονιά.! και όλοι μας καταλαβενουμε πως ένας διχασμός τώρα;;; μονο τα συμφέροντα της Λαμιας θα εξυπηρετούσε!! γιαυτό ας μην κάνει τέτοια ονοιρα η Λαμια.!!
είμαστε ενωμένοι πάρα ποτε.!! και μαζί η Σπερχειαδα και η Μακρακωμη θα πάρουν κάποια χωριά της Υπατης που είναι διπλά στην Σπερχειαδα και θέλουν να έρθουν απο μονά τους...!!
Ευχαριστω......